5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gürpınar'da Aşı Haftası

Van'ın Gürpınar İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Akaz Edizsoy başkanlığında bir grup sağlık çalışanı, 'Aşı Haftası' etkinlikleri kapsamında Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren'i makamında ziyaret etti.

Gürpınar Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren'i makamında ziyaret eden sağlık personeli, 20-26 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Aşı Haftası' nedeniyle yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yapılan ziyaret esnasında Dr. Akaz Edizsoy, dünyada 2002 yılında aşı ile korunulabilir hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında 140 bin çocuğun öldüğü tahmin edildiğini söyledi. Dr. Edizsoy, bunların yüzde 38'nin kızamık, yüzde 27'sinin Hib enfeksiyonu, yüzde 20'sinin boğmaca, yüzde 14'ünün tetanoz ve yüzde 1'inin de diğer hastalıklar nedeniyle gerçekleştiğini belirterek herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Sağlık personeli, kaymakamlıktan ayrıldıktan sonra ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları, esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek aşının önemi, aşı takvimi, yürütülecek olan aşı haftası faaliyetlerinin amaçları ve kazanımları hakkında bilgi verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?