2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Güvenli Okul Projesi'

Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü tarafından okul güvenliği toplantısı yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen protokol gereği 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında il milli eğitim ve emniyet müdürleri daha güvenli eğitim için ortak çalışma yapmaya başladı. 

Geçen yıl yapılan protokol ile çocukların okula gidiş ve dönüşlerinin yanı sıra okul çevrelerinde çocukları bekleyen risklerin asgariye indirilmesinin hedeflendiği bildirildi. Bu kapsamda Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan, koordinatör okul müdürleri ve Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri katılımıyla okul güvenliği toplantısı yapıldı. 

Toplantıda açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, gelecek nesilleri olan çocukların güvenliğine çok önem verdiklerini söyledi. Yıldız, "Okullarda ve okul önlerinde yaşanabilecek sorun ve sıkıntıları bu toplantılarda görüşüyoruz. Özellikle okul çevrelerinde çocuklarımızı rahatsız edecek durumlara karşı daha duyarlı olmak ve ne yapılabileceğini konuşmak için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu toplantı ile eğitim öğretim yılının daha güvenli bir şekilde tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ise çocukların yarınları, yarınların ise çocukları olduğunu söyledi. Kesmez, toplantıda varılan kararlar gereği alınan tedbirlerle birlikte eğitim öğretim yılının daha güvenli olacağına inancının tam olduğunu belirterek, "Okullar hepimizindir. Evvelden de okullara yönelik çalışmalarımız vardı. Ancak geçen yıl İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu protokol ile bu çalışmalarımızı daha detaylı yapıyoruz. Geçen yıl bu çalışmalarımıza başladık ve her okulumuza bir irtibat görevlisi yerleştirdik. Bu görevliler okul ve çevresinde gördükleri eksiklik, sorun ve sıkıntıları rapor tutuyor. Bu raporlar doğrultusunda görülen eksiklikler düzeltilerek güvenlik için gerekirse yeni kararlar alınıyor. Konu ile ilgili olan bütün şube müdürlerimizle birlikte toplantıya katıldık. Bu toplantıda alınacak kararlar doğrultusunda yapılacak çalışmalar ile daha güzel ve güvenli bir eğitim yılı olacağı inancını taşıyor, şimdiden bütün öğrenci ve velilere güvenli bir 2008-2009 eğitim öğretim yılı diliyorum" şeklinde konuştu. 

Açıklamaların ardından basına kapalı olarak okul güvenliği toplantısını sürdürüldü. Toplantıda alınacak kararların koordinatör okul müdürleri tarafından kendi bölgelerindeki okul idarecilerine aktarılacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:30:23
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 17:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?