5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Güvenlik önlemleri artırılıyor

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 10. yıldönümü olan 15 Şubat tarihi öncesi Van Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Mahalle aralarında uygulamalar yapan ekipler, araç kontrolü yanı sıra çocuklara hediye dağıtıp oyun oynadılar.

15 Şubat 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve halen İmralı Adası'nda tutuklu bulunan PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 10. yılında, Van'da olası bir olumsuz duruma karşı güvenlik önlemleri üst noktaya çıkarıldı. Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzuru ve güveni için şehrin 4 ayrı giriş çıkışları ve bazı mahallelerde yaklaşık 671 personelle 2 saat süren "Huzur Operasyonu" adı altında uygulama yaptı. Karşıyaka Mahallesi Beşyol Mevkii'nde uygulamaları sürdüren ekipler, kendilerinin yanına gelen çocuklarla sohbet edip şeker ve balon dağıttılar. Bir taraftan araç ve şahıs kontrolü yapılırken, diğer taraftan da çocuklara verdikleri balonları şişirip oyun oynadılar. Ekiplerle oyun oynadıklarını gören mahalledeki diğer çocuklarda şeker ve balon almak için polis amcalarının yanına geldiler. Şeker ve balonlarını alan çocuklar evlerine dönerken, bazıları ise polis amcaları ile oyun oynamaya devam etti.

Bu arada uyguluma yapan polis ekiplerine ise mahalle sakinleri tarafından da çay ikram edildi. Yaklaşık 2 saatlik yapılan uygulamada olumsuz bir duruma rastlanmazken, çalışmanın 3 gün daha devam edileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 12:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?