6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Güzelsu köyü Hoşap ilçesi oluyor

GÜZELSU KÖYÜ HOŞAP İLÇESİ OLUYOR

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kasap, beraberinde bazı köy muhtarlarıyla birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek, Güzelsu Köyü'nün Hoşap ilçesi olması için verdiği desteğe teşekkür etti.

İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kasap'ın Güzelsu Köyü'nün ilçe olması ve isminin de Hoşap olarak değiştirilmesi teklifi İl Genel Meclisi'nin önceki gün oturumunda BDP'li ve AK Partili İl Genel Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından Kasap, beraberinde Tutmaç Köyü Muhtarı Hamdullah Kahraman, Tepegören Köyü Muhtarı İmdat Elçioğlu ve Yaramış Köyü Muhtarı İsa Sönmez'le birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Hoşap'ın ilçe olması konusunda geç kalındığını belirten Kasap, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çıkacak yasa konusunda da Karaloğlu'ndan destek istedi.

Vali Karaloğlu da tarihi ve kültürel değerleriyle tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Hoşap'ın ilçe olmayı çoktan hak ettiğini belirterek, İl Genel Meclisi'nin aldığı kararın olumlu yönde Ankara'ya bildireceğini söyledi. Hoşap'ın ilçe olması için Van da atılması gereken adımın atıldığını kaydeden Karaloğlu, her konuda yardım sözü verdi. Gürpınar'ın yüzölçümünün Türkiye de 14 vilayetten büyük olduğunu anımsatan Karaloğlu, ilçenin tek kaymakamlıkla idare edilmesinin zor olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Mutlaka Gürpınar'ın bölünüp iki ilçe olması gerekir. Çünkü o coğrafya merkeze çok uzak. Hizmet vatandaşın ayağına gitmesi için de biz Hoşap'ın ilçe olmasını istiyoruz. Bu konuda İl Genel Meclisi üzerine düşeni yaparak il'deki süreci tamamlanmış. Valilik olarak il genel meclisinin aldığı kararı da olumlu olarak Ankara'ya bildireceğiz. Bundan sonraki süreç Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkacak yasaya bağlı. Onu da hep birlikte Ankara'da takip etmemiz gerekir. Hoşap tarihiyle, coğrafyasıyla, geçmişiyle ve içerisinde barındırdığı kültürel değerleriyle ilçe olmayı çoktan hak ediyor."

HOŞAP KALESİ İÇİN 400 BİN TL ÖDENEK HAZIR

Hoşap'ın ilçe olmasıyla birlikte altyapı ve üstyapı hizmetlerinden kısa sürede alma imkanı da yakalayacağını belirten Karaloğlu, ilçenin çok kısa süre içinde gelişeceğine inandığını kaydetti. Karaloğlu "Devlet Hoşap'a gerekli olan yatırımları yapmış. Bundan sonra da yapmaya devam edecek. Birliğinizi beraberliğinizi bozmayınız. Hoşap'ın taşına toprağına sahip çıkın. Yıkılan tarihi mekanların ayağa kalkması için projeler hazır. Onları da ayağa kaldırma düşüncemiz var. Önemli olan Hoşap'ta yaşayan insanların tarihi mekanlara sahip çıkmasıdır. Hoşap Kalesi'nin restorasyon ve onarımları için de 400 bin TL ödenek hazır" şeklinde konuştu.

GÜZELSU KÖYÜ HOŞAP İLÇESİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:45:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şenol kara IP: 85.99.177.xxx Tarih : 29.01.2010 10:54:30

Ben yaramış köyü güzel su nahyesının   gürpınar ilçesi doğumluyum .Güzelsu ilçe olmasını omuyorum.bizim çiftçiler saatlerce yolarda mahsur kalıyorlar gürpınar ilçemız  Van güzergahına ters (sape) düşmüştür.çiftçimız ilçede işinı bitirince tek bir yolu var ille dünmek zorunda kalıyorlar.AYNI