5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Güzergah gerginliği sürüyor

VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ

Van'ın Şemsibey Mahallesi'ndeki 'Dolmuş güzergahı' gerginliği devam ediyor.

Kalecik köyü 68 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne üye minibüs sahipleri, kendilerine yönelik yapılan iddiaları kabul etmediklerini söylediler. 68 Nolu Kooperatif Başkanı Ömer Duran, Şemsibey Mahallesi'nde oturan bir vatandaş olduğunu, bu mahallede oturan insanların yüzde 80'i kendisiyle birlikte çalıştığını ve aralarında hiçbir sorunun olmadığını belirtti.

Duran, bugüne kadar 69 ve 77 Nolu kooperatiflerin bu güzergahta hiç çalışmadığını iddia ederek, "Bu güzergahta 68 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif'in haricinde kimse çalışmamış. Biz 68 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni İshak Aydoğmuş ve Nadir Aydoğmuş ile birlikte kurduk ve onlar bizim üyemizdi. Daha sonra İshak Aydoğmuş ila Nadir Aydoğmuş'un arasında yaşanlardan dolayı İshak Aydoğmuş'u Şemsibey Mahallesi adına bizim kooperatife eş başkan seçerek Kalecik'le birleşerek çalıştık" dedi.

Bir zaman sonra İshak Aydoğmuş'un kendilerinden habersiz 77 Nolu Kooperatifi kurduğunu ifade eden Duran, "Şimdi bunların söyledikleri "Mağduruz" kelimesine katılmıyorum. Asıl biz mağduruz. Şemsibey mahallesindekilerin yüzde 80'i şuan 68 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif bünyesindedir. Biz daha önce Nadir Aydoğmuş'a 'Bu güzergahta kaç araç varsa yarısı sizin yarısı Kaleciğin olsun ve bu çatı altında birleşelim' dedik. Dışarıdan getirdikleri insanları bize karşı kışkırtıyorlar. Şu an arkadaşlarımız evlerine gidemiyor. Gazetelerde gördüğümüz o kalabalık arasında 5-6 kişiyi tanıyoruz. Diğerlerini tanımıyoruz. Bizim mahallemizde oturan insanlar değildir. Gerçek öyle bir şey varsa biz kendi mahallemizdeki insanlarımızı kucaklayarak hiç kimse siz dışarıdasınız demedik. Burada ve köyde oturan insanların hepsine kapımız açık. Bunlar ne yaptıysa insanların kafasını doldurdular. Geçen hafta sabah 6:30'da araçlarımız işe başlarken yollarını kestiler. Arkadaşlarımızı dövdüler. Bizim şuan iki yarılımız var ve mahkemedeler. Birkaç arabamızın camları kırıldı. Bir aracımıza pompalı tüfekle ateş açıldı. Biz buna rağmen yüz yüze baktığımız için, komşu olduğumuz için hiçbir davada bulunmadık. Biz kötülükten yana değiliz. Olaydan sonra üyelerimiz evlerine gidemiyor. Özel arabalarımızla götürüyoruz. Onlar yol kesiyorsa biz kesemez miyiz? Biz 'Kanun var devlet var, kanun çerçevesi içerisinde siz haklarınıza başvurun. Mahalle adına eğer bir şey alabiliyorsanız alın" diyoruz şeklinde konuştu.

77 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkan Yardımcısı Abdulmuttalip Çakman ise, iddia sahiplerin bu güzergahta kooperatif adı altında hiçbir zaman burada çalışmadıklarını söyledi. Sadece 68 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif adı altında kendisi dahil olmak üzere çalıştıklarını ifade eden Çakman, "Arkadaşlar her nedense, nasıl yaptılarsa başka şeylerin peşine düştüler. Biz mahalleli olarak zaten biliyoruz ki 68 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifin güzergahı Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar tamamen Kalecik'e ait. Biz mahalleli olarak 'M' plakası alamayacağımızı biliyoruz. Bu nedenle 'Kalecik'le birleşelim ve kardeşçe yarı size yarı bize güzel bir şekilde çalışalım' dedik. Nadir Aydoğmuş ve İshak Aydoğmuş ile birlikte biz bu şekil başladık. Ama ne yazık ki bunların her biri birer aile şirketi kurdular. 'Biz kimseye vermeyeceğiz, mahalleliyi almayacağız' diye birilerinden para aldılar ve biz de bunu öğrendikten sonra onlardan ayrıldık. Asıl mağdur olan mahalle burada" dedi.

Yaklaşık 800 kişinin Nadir Aydoğmuş'un hakkında şikayet dilekçesine imza attığını iddia eden Abdulmuttalip Çakman, "Nadir Aydoğmuş'un yanındaki 10 kişinin mahalleyi temsil ediyor da 800 imzanın sahibi bu mahalleli değil mi?' şeklinde konuştu.

Ailesinin de içerisinde olduğu minibüsünün camlarının kırıldığı iddia eden Nazım Gencer isimli sürücü ise, kendisi İshak Aydoğmuş'un kapı komşusu olduğunu söyledi. Gencer, "Ailemle minibüsümle hastaneye getirdiğim sıra bunlar dışarıdan getirdiği adamları ile önümü kestiler. Eşim çocuğum arabada iken bütün camlarımı kırdılar. Araç şuanda kapımın önünde. Ben onun komşusuyum asıl ben mağdurum" dedi.

VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:40:03
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 15:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?