2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

HABER-SEN'den ek ödeme tepkisi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Van Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK) çıkan karar gereği sözleşmeli personele ek ödeme verilmemesine tepki gösterildi. 

Cumhuriyet Caddesi Mavi Plaza'da bulunan sendika binasında düzenlenen basın açıklaması ile sözleşmeli personelin mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin giderilmesi istendi. Basın açıklamasını okuyan Haber-Sen Van Şubesi İşyeri Temsilcisi Erol Şahar, YPK kararıyla sözleşmeli memurun ek ödeme almasını engellediğini belirterek, bunun Bakanlar Kurulu Kararı'na aykırı olduğunu iddia etti. 

Şahar, "Hükümet toplu görüşmelerde denge tazminatı alan herkesin ek ödemeden faydalanacağını açıklamıştı. Buna rağmen PTT'de çalışan 28 bin kişiden 27 bin kişi bu ek ödemelerden hiç yararlanmayacaktır. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için YPK kararında sözleşmeli personele de ek ödeme yapılmasını talep ediyoruz" dedi. 

Basın açıklamasına Haber-Sen Van Şube Başkanı Ömer Sönmez, Dönem Sözcüsü Mehmet Aydemir ve sendika üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:08:34
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 17:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?