5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hac ön kayıtları 8 Nisan'da

Van Müftüsü Osman Artan, Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile hacca gidecekler için ön kayıt işlemlerinin 8 Nisan 2009 tarihinde başlayacağını söyledi.

Bu yıl kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşların hac kayıtları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Müftü Osman Artan, 8 Nisan 2009 tarihinde başlayacak olan ön kayıtlarının 24 Nisan 2009 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Artan, ön kayıt yaptıracak vatandaşların nüfus cüzdan fotokopilerini yanlarında bulundurmaları gerektiğini belirterek, "Daha önce hacca gitmiş olanların bilgisayar ortamlarında kayıtları silinerek gitmeyenlere hak tanınacaktır. Hacca hiç gitmemiş hanımı, kızı, kız kardeşi, annesi ve kayınvalidesine refakat edecek olanların müracaatı kabul edilecektir. Yeni kayıt yaptıracak olan her hacı adayımız ön kayıt işlemleri için 15 TL ücret yatıracaklar. Kuraya tabi tutulanlar ise her hangi bir ücret ödemeden kayıtlarını yenileyecekler. Detaylı bilgi almak isteyen hacı adaylarımız il ve ilçelerdeki müftülüklerimizde gerekli bilgiyi edinebilirler" dedi.

Bir gazetecinin yaşanan ekonomik krizden dolayı kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının sayısında bir eksilme olup olmayacağı sorusuna Osman Artan şunları söyledi;
"Krizin hacca gideceklerin sayısını etkileyeceği kanaatinde değilim. Bunu da şurada gördük. Geçtiğimiz yıl umreye toplam 410 vatandaşımız gitti. Fakat bu yıl ise şuan nisan ayında olmamıza rağmen 510 kişi gidiyor. Haziran ayına kadar bu sayının bini bulacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden böyle bir eksilme olacağını zannetmiyorum. Çünkü vatandaşlarımızda maneviyatı büyük olan dini etkinlikler için belli bir para ayırıyorlar. Ben bu yıl ki hac ziyaretlerinin de ilimize ülkemize ve hacılarımıza hayırlı
olmasını diliyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?