3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Van'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan 237 kişilik ilk kafilede yer alan hacı adayları dualarla uğurlandı. 

Sabahın erken saatlerinde Van Ferit Melen Hava Alanı'na gelen ve hazırlıklarını yapan hacı adayları, yakınları ve Van İl Müftüsü Osman Artan tarafından uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı vedalaşma sırasında gözyaşları içinde olan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken, basın mensupları ise aprona alınmadı. Kimi hacı adayları mutluluklarını dile getirirken, kimisi ise genç yaşta kutsal topraklara gitmenin gururunu yaşadığını dile getirdi. 

Sevdiklerini geride bırakmanın hüznünün varlığından bahseden hacı adayları, böylesi mutluluğun her şeye değdiğini anlattılar. Hacı adaylarını taşıyacak olan uçağın rötarlı geleceğini haber alan hacı akrabaları ise saatlerce hava alanında beklediler. 

İlk hacı kafilesinin uğurlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Van İl Müftüsü Osman Artan ise bu yıl kutsal topraklara bin 105 kişinin gideceğini belirtti. İlk kafileyi bugün uğurladıklarını ifade eden Artan, hayırlı olmasını diledi. Tüm hacı adaylarından dualar beklediklerini vurgulayan Artan, bu yılki organizasyonun hayırlara vesile olmasını diledi. Diğer kafilelerin de yarın ve ertesi gün gideceklerini anlatan Artan, Apronda Van Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilen hacı adayları daha sonra THY'ye ait uçağa binerek Cidde'ye hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:52:47
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 18:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?