3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Hacı adaylarına eğitim

Van'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek 600 hacı adayına, uygulamalı olarak maket Kabe etrafında temsili tavaf yaptırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel tur şirketlerin organizasyonu ile bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik düzenlenen uygulamalı eğitim, Ulu Camii'nde yapıldı. Hacı adaylarına uymaları gereken kurallar hakkında bilgi veren İl Müftüsü Osman Artan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 7-12 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye'de hacı adaylarına yönelik bir seminer düzenlediğini belirtti. Bu çerçevede Van'da da kendilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel tur şirketlerin organizasyonu ile hacca gideceklere pratik bilgiler verdiklerini ifade eden Artan, bir haftadır seminerlere katılan hacı adaylarına Suudi Arabistan'ın şartları, yolda karşılaşacakları problemleri ve yolculuk esnasında dikkat etmeleri gereken hususları yanı sıra dini görevlerini yerine getirirken nasıl davranacakları konusunda bilgiler verdiklerini ifade etti. Artan, "Bugün de malumunuz hac görevini yaparken en önemli şeylerden bir tanesi Kabe'yi tavaftır. Bu tavafın nasıl yapılacağı nereden başlayıp, nereden biteceği bununla ilgili dini görevlerinin ne olduğu konusunda bilgiler vermeye çalışacağız. Seminerin son günü olan bugün hacılarımızı bunun için topladık. Maket üzerinde Kabe'nin köşeleri ve nasıl tavaf etmeleri gerektiği konularında kendilerine bilgi vereceğiz" dedi.

Daha sonra aralarında bayanların da bulunduğu hacı adayları İl Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz'ın öncülüğünden caminin ortasına kurulan maket Kabe'nin etrafından dolaşarak temsili tavaf yaptılar.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?