2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hacıların eşyalarını PTT taşıyacak

Van İl Müftüsü Osman Artan, bu yıl kutsal topraklara giden hacı adaylarının eşyalarının, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve PTT Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla hazırlanan proje çerçevesinde karayolu ile Türkiye'ye taşınıp adreslerine teslim edileceğini söyledi.

Hacı adaylarına verilen eğitimler sırasında konuşan Müftü Osman Artan, kendilerine bir müjdesinin olduğunu belirtti. Hac vazifesini ifa etmek üzere Suudi Arabistan'a giden vatandaşların satın aldıkları hurma ve diğer hediyelik eşyalarının zamanında ve güvenli bir şekilde Türkiye'deki adreslerine ulaşmasını arzuladıklarını ifade eden Artan, geçmiş yıllardaki uygulamalarda hacıların çeşitli sıkıntılarla karşılaştıklarını belirtti.

Bazen eşyaların teslim edileceği güvenilir ve sorumlu muhatapların bulunmadığını, bazen de alınan malzemelerin kaybolması, gecikmesi ve gümrük problemleri gibi sorunların yaşanabildiğini anlatan Artan, "Bu yıl kutsal topraklara giden vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve PTT Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmalarıyla hazırlanan proje çerçevesinde hacılarımızın eşyalarının kara yolu ile Türkiye'ye taşınması ve adreslerine teslim edilmesi planlanmıştır. Üç kurum arasında hizmet amaçlı olarak planlanan ve bütün hacıları kapsayan bu çalışmalar tamamlanmış ve 2008 yılı hac mevsiminde yürürlüğe konulması kararlaştırılmıştır. Hacılarımız bundan böyle tereddüt etmeden daha güvenilir bir ortamda eşyalarını Mekke ve Medine'de gösterilen yerlerde makbuz ve taşıma ücreti karşılığı ilgililere teslim ederek, Türkiye'deki adreslerine gönderebileceklerdir" dedi.

Bu işlerin hac organizasyonu bünyesinde yapılacağını, bu konuda Mekke ve Medine'de özel bir hizmet ekibinin oluşturulduğunu da sözlerine ekleyen Müftü Artan şöyle konuştu; "Biz ve acenteler bu uygulamayı eğitim seminerlerinde hacı adaylarımıza duyurmaya devam edeceğiz. Ayrıca Suudi Arabistan'a ulaşıldığında kafile başkanları, din görevlileri, TÜRSAB ve acente yetkilileri bölge sorumluları ve ilgili ekip başkanlarıyla görüşerek hacıları daha yakından bilgilenmelerini sağlayacağız. Böylece hacılarımızın yetkili olmayan kişi veya kişilerce mağdur edilmelerini önlemiş olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?