5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hacivat ve Karagöz'le eğlendiler

Van'ın Erciş İlçesi'nde bulunan Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi öğretmeni Tuncer Savcı, 8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında kendisinin seslendirdiği 'Hacivat-Karagöz' kukla oyununu sahneledi.


Çocuklara yönelik Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyunu, çok sayıda çocuk ve velisi izledi. Çocuklar ve velileri tarafından büyük bir beğeni ile izlenen oyunun sahneleyen Erciş Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuncer Savcı, oyunun temasını izleyicilerin yaş grubuna göre değiştirdiği belitti. 'Hacıvat-Karagöz' kukla oyununu 2 yıldır Van ve çevre illerde sahnelediğini anlatan Savcı, "Geçen yıldan bu yana Van ve çevre illerde sahneye koyduğu oyunu kendim seslendiriyorum. Sadece bir öğrencimi yardımcı olarak yanıma alıyorum. Gittiğim her yerde büyük bir beğeni ile izlenen oyunun temasını da izleyicilerin yaş grubuna göre değiştiriyorum. Gittiğim bir çok yerde öğretmen ve öğrenciler bu işi nasıl yaptığımı soruyorlar. Ben de gereken bilgileri veriyorum" dedi.


23 Nisan 2009 tarihinde başlayan 8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin 12 Mayıs 2009 tarihinde düzenlenece kokteyl ile sona ereceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?