3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Hakim ve savcılarımızı rahat bırakınız'

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Fahrettin Yokuş, son günlerde sorumsuz siyasetçi, bilim adamları ve gazeteciler yüzünden Türkiye'de hukuka olan güvenin ayaklar altına alındığını ifade ederek, ülkenin bu yüzden kaosun eşiğine sürülmekte olduğunu söyledi.

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ ve Bitlis Büro-Sen, Kamu-Sen şube yetkilileri ile Van'a gelen Fahrettin Yokuş, düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye gündemini değerlendirdi. Türkiye'nin maksatlı olarak gerçek gündeminden uzaklaştırıldığını iddia eden Yokuş, iktidar partisinin kapatılması ve Ergenekon adı verilen bir soruşma yüzündün ülkenin buna yoğunlaştığını belirtti. Hem dünyada hem de Türkiye'de çok önemli değişimler olduğunu anlatan Yokuş, "Ama biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti yöneticilerimiz, yönetime talip olanlarımız, iktidarımız, muhalefetimiz ve bütün toplum içe dönük bu konuları konuşuyor ve gerçek gündem maalesef saptırılıyor. Ülkemizin gerçek gündemine Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kapatılması ne de Ergenekon davasıdır. Hukuk bu ülkede bağımsızdır ve olmak zorundadır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir sosyal hukuk devletidir. O bakımdan hukukun üstünlüğüne herkesin riayet etmesi gerekmektedir. Ama son günlerde hukuk üzerinde siyaset yapılmakta, hukuk siyasete alet edilmek istenmektedir. Bağımsız mahkemeler üzerinde maalesef hem içerden hem dışarıdan baskılar söz konusudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları var, Anayasası var, dolayısıyla hakimleri ve savcıları var. Biz diyoruz ki hakimlerimizi savcılarımızı rahat bırakınız. Lütfen hukukumuza, hukukçularımıza güvenelim. Ancak son günlerdeki gelişmeler maalesef Türkiye'de hukuka olan güveni de ayaklar altına alan demeçler, beyanlar, sorumsuz siyasetçiler, bilim adamları ve gazeteciler yüzünden ülke büyük bir kaosun içerisine doğru sürülmektedir" dedi.

Yaptığı konuşmasının ardından bazı dernek ve kurumları ziyaret edecek olan Fahrettin Yokuş, sendika üyeleriyle de bir araya geleceklerini ve Van'daki sorunları yerinde tespit edeceklerini kaydetti. Basın toplantısına Kam-Sen Elazığ Şube Başkanı Yunus Aydoğdu, Bitlis Şube Başkanı Adnan Nacaroğlu ve Van şubesi yetkilileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?