2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hakkari'den Van'a destek ziyareti

Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, özlemini çektikleri ve halay ettikleri Berçelan Yaylası'ndan geçecek yeni Hakkari-Van karayolunun biran önce hizmete girmesi için Van Valisi Özdemir Çakacak ile görüşüp destek isteyeceklerini söyledi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Ahmet Şen, Hakkari'nin yılladır özlemini çektiği yeni karayolu hayallerini Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun gerçekleştirdiğini belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte yörede tarım ve hayvancılık, eğitim ve sağlık olmak üzere bir çok alanda büyük gelişmelerin yaşandığını ifade eden Şen, "210 kilometre olan ve 4-5 saat çeken Hakkari-Van karayolu yıllardır bize ızdırap çektirmektedir. Bu yolun 115 kilometre kısalması hayalini yıllardır yaşıyorduk. Bu hayallerimizi Vali Nasuhbeyoğlu gerçekleştirmeyi başardı.

42 kilometre olan Hakkari-Van alternatif karayolunun Van sınırına kadar olan bir bölümü bitirilmiş durumda. Ancak Van sınırındaki Van-Gülpınar-Semanız-Kanlıdere kısmı asfalt olmasına rağmen yolun genişletilmesi gerekmektedir. Bu 11 kilometrelik yolun bitirilmesi halinden sıkıntı ortadan kalkacaktır. Van Valiliği de buna sıcak bakmaktadır. Temmuz ayının ilk haftasında sivil toplum örgütleri ve gazeteciler il birlikte Van Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret ederek yolun bitirilmesi ricasında bulunacak, müjdeli haberi Hakkari'ye getireceğiz" dedi.

HTSO Başkanı Ahmet Şen, 2009 yılında hizmete girecek yolun Hakkari'ye ekonomik ve sosyal açıdan büyük katkı sağlayacağını anlatarak "Bu yol sayesinde ulaşım kısalacak, 4 mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 200 rakımlı Berçelan Yaylası'nın güzelliklerini yaşayacağız. Yurt dışında gelen turistler de bu doğa cenneti ile tanışmış olacaklardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 12:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?