6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Halepçe Katliamı'na kınama

HALEPÇE KATLİAMI'NA KINAMA

Mazlum-Der Van Şube Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Nasih Aydın, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe Katliamı'nı nefretle kınadıklarını söyledi.

Dernek binasında bir basın açıklaması yapan Av. Mehmet Nasih Aydın, Kürtlere karşı bir soykırım vahşeti yaşanırken, başta ABD olmak üzere dünyanın güç merkezlerinin buna seyirci kaldığını belirtti.

 Av. Aydın, "Hayvanlar üzerinde dahi kullanılması yasak olan kimyasal silahlar Nagazaki ve Hiroşima'dan sonra en yaygın biçimiyle ilk kez 1988 yılının Mart ayında Kürtler üzerinde denendi. Kendilerini demokrasi ve insan hakları savunucusu olarak gören batılı ülkeler, dönemin faşist Irak devletine sattıkları Hardal, Tabun ve Sarin gibi her türlü canlıyı yok edici kimyasal gazlarla iki gün boyunca Halepçe civarı bombalanmış, çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 5 binin üzerinde Kürt insanı katledilmiş, 15 binden fazla insan da ömür boyu çeşitli hastalıkları taşıyacak şekilde yaralanmıştır. Başta Müslümanlar olmak üzere duyarlı ve vicdan sahibi her insanı bu katliam karşısında seslerini yükseltmeye ve kimden gelirse gelsin zalimlerin karşısında durup, mazlumların yanında yer almaya çağırıyoruz. Tarihe kara bir leke olarak geçen Halepçe Katliamı'nı, üzerinden bir asır dahi geçse unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bir kez daha Halepçe'de yaşamını yitirmiş insanlarımızın anısı önünde saygıyla eğilirken, katliamı nefretle lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 13:38:00
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 13:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?