5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Halk Oyunları Yarışması yapıldı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışması yapıldı.


Merkez Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gürpınar Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren ve Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, halk oyunlarının geçmişin aynası, geleceğin de tohumları olduğunu belirtti. Halk oyunlarının örf ve adetleri geleceğe en iyi şekilde taşıdığını ifade eden Çintimar, yarışmacılara başarılar diledi. 8 kulübün katıldığı yarışmada, öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Stilize ve geleneksel dallarında yapılan ve kulüplerin minikler, küçükler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde katıldığı yarışma sonucunda dereceye giren ekiplere, ödüllerini, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gürpınar Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren ve Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan'ın elinden aldı. Yarışmada dereceye giren takımların grup müsabakalarında Van'ı temsil edeceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara sırakaya IP: 88.224.239.xxx Tarih : 7.04.2009 10:40:45

bende bir halk oyuncuyum ve heryerde her zaman bütün ekileri desteklerim bu da cok güzel olmus insallah bizde van yöresini kendi memlekinte oynarız