6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Halka baskı yapanlar adliyede

REFERANDUM İÇİN HALKA BASKI YAPTIĞI İLERİ SÜRÜLEN 24 KİŞİ ADLİYEDE

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından referandum öncesinde mahalle muhtarlarına ve vatandaşlara sandığa gitmemeleri için baskı yaptığı iddiasıyla gözaltı alınan biri kadın 24 zanlı, öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, referandum öncesinde mahalle muhtarlarına ve vatandaşlara sandığa gitmemeleri için baskı yapıldığı iddiasıyla önceki gün sabaha karşı Van, Diyarbakır ve Ağrı'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, biri kadın 24 kişi gözaltına alınmıştı. TEM Şube Müdürlüğü ekipleri; yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yaptıkları aramalarda bulunan örgütsel doküman, yasak yayınlar, bilgisayar kasaları, CD'ler, flaş bellekler, havai fişek rampaları, kuru sıkı tabanca ve ruhsatsız av tüfeğine el koymuştu.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında 3 araçla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Şahıslar daha sonra aynı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliye önünde slogan atarak zanlılara destek veren yakınları için polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Zanlıların, "terör örgütünün referandumla ilgili almış olduğu 'boykot' kararının uygulanması amacıyla Van'da PKK'nın mahalle yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, eylemleri organize ettikleri, güvenlik güçlerimize saldırıda bulundukları, araçlara ve iş yerlerine zarar verdikleri, oy kullanmak isteyen vatandaşları tehdit ettikleri" iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

REFERANDUM İÇİN HALKA BASKI YAPTIĞI İLERİ SÜRÜLEN 24 KİŞİ ADLİYEDE
REFERANDUM İÇİN HALKA BASKI YAPTIĞI İLERİ SÜRÜLEN 24 KİŞİ ADLİYEDE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:40:03
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?