6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hamit Bayram 15 kez uyuşturucu tedavisi görmüş

Malatya polisinin operasyonuyla yakalandıktan sonra akrabaları tarafından kaçırılan eski Milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram’ın, farklı isimle 15 kez uyuşturucu tedavisi gördüğü ortaya çıktı.

Van eski Milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram’ın da aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına Malatya’da devam edildi

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Hamit Bayram ve Ali Karakuş hazır bulunurken; gıyabi tutuklu Şevket Yetiş ile tutuksuz yargılanan Bayram’ın şoförü Hüsnü Özbuz duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı, sanıklardan Hamit Bayram’ın “Dinar Kaya” ismiyle İstanbul Balıklı Rum Hastanesi’nde 1997-2003 yıllarında 15 kez uyuşturucu tedavisi gördüğüne dair bir belgenin kendilerine ulaştığını belirtti.

Hamit Bayram’ın avukatları ise, Dinar Kaya’nın aslında müvekkilleri olduğunu belirterek, “Müvekkilimiz, 1997-2003 yıllarında 15 kez bu hastanede tedavi görmüştür. Uygulamada bu tür bağımlılığı olan hastaların farklı bir isim kullanma yoluna başvurması bilinen bir husustur” dediler.

 Mahkeme heyeti verdiği kısa aradan sonra sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

POLİS MERKEZİ’NDEN KAÇIRILMIŞTI

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 7 Temmuz 2004 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Hamit Bayram ve şoförü Hüsnü Özbuz, polis tarafından götürüldükleri Van’da silahlı yakınları tarafından kaçırılmıştı. Bayram, 17 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda polis tarafından yakalanmıştı.

aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 17:09:39
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?