6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hamit Bayram Ankara'da tutuklandı

Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararı, 5190 sayılı yasada öngörülen suçlara bakan Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde vicahiye çevrildi. Bayram, Ulucanlar Cezaevi’ne sevkedildi.

Hamit Bayram’ın şoförü İsmail Zorlo ise, serbest bırakıldı.

Zırhlı araçlarla adliyeye getirildi

Gözaltına tutuldukları Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan Bayram ve İsmail Zorlo, önce sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na, ardından da özel harekat ekiplerine ait zırhlı araçlarla saat adliyeye getirildi.

Bayram ve Zorlo’nun, adliyeye içeri alındığı eski DGM binası kapısında geniş güvenlik önlemleri alındı. Bayram ve Zorlo, oluşturulan polis kordonundan geçerek içeri girdi.

Hamit Bayram’ın bir ay Tahran’da kaldığı anlaşıldı

Hamit Bayram’ın, Van emniyetindeki baskın olayı’nın ardından İran’ın başkenti Tahran’a gittiği anlaşıldı.

Bir ay Tahran’da kalan Hamit Bayram’ın ’Murat Gönül’ adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı ve yaklaşık 20 gün önce Ankara’ya geldiği tespit edildi.

Hamit Bayram’ın yakalanışı

Bayram aşiretine mensup kişileri izlemeye alan Ankara emniyeti, Hamit Bayram’ın Birlik mahallesi 58’inci sokaktaki apartman dairesinde saklandığını tespit etti.

Gözaltında bulunduğu Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi’nden kaçırılan, eski milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram, bu sabah saatlerinde çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleşen operasyonla yakalandı.

Hamit Bayram ile Mustafa Bayram’ın milletvekilliği zamanında şoförlüğünü yapan İsmail Zorlu da aynı evde gözaltına alındı.

Polis, evde bir saksı içine gizlenmiş yaklaşık 70 gram afyon sakızı ve bir miktar eroin bulundu. Ayrıca evdeki klozetin içine atılmış halde, uyuşturucu ya da uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme olduğu sanılan ambalajlar ele geçirildi.

181 ülkede aranıyorlardı

Hamit Bayram, 7 temmuzda, Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nden kaçırılmıştı. Eski milletvekili Mustafa Bayram ile oğlu Hamit Bayram’ın 181 ülkede aranması için difüzyon çıkarılmıştı.

kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 09:11:04
Güncelleme :18 Eylül 2004 Cumartesi 17:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?