2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hasan Doğan futbol turnuvası

Van Emniyet Müdürlüğü'nün, bir süre önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan anısına futbol turnuvası düzenleyeceği belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 18-30 Ağustos tarihleri arasında Hacıbekir, Karşıyaka ve Yenimahalle arasında bulunan Arena Halı Sahada 'Hasan Doğan Futbol Turnuvası' düzenleneceği bildirildi.

'Beraber yaşıyoruz, beraber yarışıyoruz' sloganı ile düzenlenecek olan turnuvada 1'i polis takımı, diğerleri ise mahalle gençlerinden oluşmak üzere toplam 32 takımın yarışacağı belirtildi. Turnuvada yarışacak olan gençlerin Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü İzleme Komitesi tarafından yakın takibe alınarak, yeni yıldızların futbola kazandırılacağı bildirildi. Kayıtların 18 Ağustos pazartesi günü başlayacağı ve her takımın 7 as, 3 yedek olmak üzere toplam 10 oyuncu ile mücadele edeceği açıklandı. Eleme usulüyle gerçekleşecek olan turnuvanın 29 Ağustos 2008 tarihinde oynanacak olan final ile sona ereceği ve dereceye giren takımları çeşitli hediyelerin verileceği belirtildi.

TURNUVA, TERÖR NEDENİYLE GÖÇLE GELEN AİLELERİN OLDUĞU MAHALLELERDE YAPILIYOR

Turnuvanın 1990'lı yıllardan itibaren terör nedeniyle çevre il ve ilçelerden göç ederek yerleşen ailelerin yoğunlukta bulunduğu Hacıbekir, Karşıyaka ve Yenimahalle'de gerçekleştirileceği bildirildi. Sürekli olayların yaşandığı mahallelerde düzenlenecek olan turnuva ile kötü imajın ortadan kaldırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in Van'a atandıktan sonra sadece güvenlik değil her konuya el atarak güzel çalışma yapması vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Van ilini huzur kenti haline getiren Mehmet Salih Kesmez'in uyguladığı projelerle özellikle eğitim, sağlık, tarım ve turizm konularında güzel çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in projeleri arasında İskele Polis Merkezi arkasında kurulan iki serada sebze yetiştirilmesi, Van'daki tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenleyip polis ile çocukları buluşturması, başarılı öğrencilerin Türkiye turuna çıkarılması, birçok öğrenciye kırtasiye, giyim yardımı yapması, okuma yazma kursu açarak 22 genç kızı okur-yazar hale getirmesi, Ege Bölgesi'nden işadamlarının Van'a davet edilmesi, okçuluk, boks, tekvando, futbol çalışmaları bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 22:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?