2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hasta kurtarma operasyonu

Van'da yolu ulaşıma kapalı olan köyde mahsur kalan doğum hastası kadın, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen 4 saatlik bir operasyon sonrasında kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre Muradiye ilçesi Saraç köyünde ikamet eden 22 yaşındaki doğum hastası İpek Biçen'in köy yolunun ulaşıma kapalı olmasından dolayı mahsur kaldığı haberini alan ekipler harekete geçti. İlçeye 11 kilometre uzaklıkta bulunan köye doğru harekete geçen 112 Acil Servis ambulansı yolun buzlu ve kaygan olmasından dolayı ilerleyemedi. Ambulansa zincir bağlamaya çalışan ancak bunu tek başına yapamayan sürücüye hemşireler de yardım etti. Hemşirelerin yardımı ile zinciri bağlanan ambulans, buzlu yolda ilerlemekte zorluk çektiği için önden yolu açan iş makinesine halatla bağlanarak köye kadar götürüldü. Sağlık ekiplerinin büyük zorluklarla ulaştığı hasta Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırdıktan sonra yapılan ilk müdahalenin ardından Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Eşinin daha önce 2 defa düşük yaptığını belirten Abdulbari Sezan, yine aynı sıkıntıyı yaşayacakları için korktuklarını söyledi. Sezan, "Eşim 8.5 aylık hamiledir. Çocuğumuzu kaybetme endişesi yaşıyorduk. Özellikle son 24 saatte eşim büyük sancılar çekti. 112 Acil Servisi arayarak durumu bildirdik. Ekipler imdadımıza yetişti, Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 10:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?