5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hastalar interneti tercih ediyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (VEAH) 2008 yılında internet üzerinden yüzde 70 olan randevu talebi, 2009 yılının ilk 4 ayında yüzde 85'e yükseldi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, müracaat eden aylık 100 bine yakın hasta üzerinden yapılan istatistiki incelemede, randevu taleplerinin yüzde 85'inin internet, yüzde 14'ünün sabit telefon, yüzde 1'inin ise SMS aracılığı ile yapıldığını belirtti. Modern teknoloji ve iletişim imkanlarının yaygınlaşmasının hasta, hastane iletişimine de olumlu yansıdığını belirten Dr. Çıkman '' Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2008 yılında internet üzerinden alınan randevu oranı yüzde 70 iken, 2009 yılının ilk
dört ayında internet ile randevu oranı yüzde 85'e yükselmiştir. 2009 yılının ilk dört ayında hastanemizden randevu talebi olan hasta ve hasta yakınlarının tercihi artan bir şekilde internet olmuştur. Bu artış vatandaşlarımızın teknolojiyi ne denli yakın takip ettiklerinin açık göstergesidir'' dedi.

Başhekim Op. Dr. Zeki Öztekin Çıkman, hastane olarak her hekime bir poliklinik, hekim seçme hakkı ve hasta merkezli hizmet prensibiyle çalıştıklarını belirterek, hastalara internet, sabit telefon ve kısa mesaj yoluyla da randevu hizmeti verildiğini belirterek; " Hastanemizde kurduğumuz sistemin sağlıklı çalışması, basit, masrafsız, hızlı, zaman ve verim israfını önleyen özelliğinden dolayı randevu talepleri yoğun olarak internet üzerinden alınmaktadır. Hastalar sorun yaşamadan, her koşulda, basit, rahat,
ucuz ve kısa bir süre içinde randevu alabilmektedirler. Hastanemizde kaliteli, yüksek nitelikte sağlık hizmetleri artarak devam edecektir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 12:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?