2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hastalar internetten randevu alıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, hastanelerinde aylık ortalama 60 bin hastanın muayene edildiğini belirterek, bunların yüzde 70' inin internet ortamında randevu aldığını söyledi.


Çıkman, yaptığı yazılı bir açıklamada daha kaliteli hizmet vermek üzere önemli değişiklikler ve gelişmeler kaydettiklerini belirterek, bu çalışmaların devam ettiğini ve hastalara olumlu olarak yansıdığını ifade etti. Dr. Çıkman, "Her gün, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Muş illerinden hastanemize gelen 2 bin 500 ile 3 bin arasında hasta acil ve diğer polikliniklerimizde muayene olmaktadır. Bu rakam her ay 60 bine ulaşmaktadır. Yaptığımız incelemede hastanemizde muayene olmak üzere randevu talebinde bulunan bu hastaların yüzde 70'i internet, yüzde 25'i sabit telefon, yüzde 5'i ise kısa mesaj ve hastanemizde kurduğumuz Hasta Yönlendirme Masası'ndan randevu almayı tercih etmektedir. Hastanemizde kurduğumuz sistemin sağlıklı çalışması, basit, masrafsız, hızlı, zaman ve verim israfını önleyen özelliğinden dolayı randevu talebi yoğun olarak internet üzerinden tercih edilmektedir. Geçmişte randevu talebi sırasında meydana gelen şikayetler de hasta ve hastane arasında kurduğumuz iletişim kanalları sonrasında sıfır düzeye inmiştir" dedi.


Op. Dr. Öztekin Çıkman, hastaların nerde olursa olsun kısa bir sürede internet üzerinden randevu alabileceğini ve bunun büyük kolaylık sağladığını belirterek, "Bugün hastanemizden randevu almak isteyen hastalarımız nerde olursa olsunlar, sorun yaşamadan, her koşulda, basit, rahat, ucuz ve 1-2 dakika içinde otomatikman randevu alabilmektedirler. Yakında hizmete girecek yeni birimlerimiz ve modern teknik donanımlarımızla yüksek nitelikte sağlık hizmetlerimiz artarak devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 01:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NİYAZİ IP: 85.105.246.xxx Tarih : 1.04.2008 15:05:41

ya özür dilerim de benim anlamadığım öztekin çıkman van devlet hastanesinin başhekimi olarak görev yaptığını biliyom bilmem yanılıyormuyom..