5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hastanede doğumu bekliyorlar

Van'da, köy yolları kardan kapanma ihtimali olan köylerde yaşayan doğumu yaklaşan anne adayları, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bünyesinde oluşturulan 'Anne Oteli'nde ağırlanıyor.

Kış mevsiminin ağır geçtiği Van'da artık kadınlar yollarda doğum yapmayacak. Kar nedeniyle köy yollarının kapanma ihtimali yüksek olan yerleşim birimlerinde doğumu yaklaşan kadınlar, sağlık ekipleri tarafından evlerinden alınarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde misafir ediliyor. Geçen yıl açtıkları 6 oda, 40 yataklı 'Anne Oteli'ne Yenidoğan Ünitesi'nde bebekleri tedavi gören anneler ile yolları kar nedeniyle kapanma ihtimali yüksek olan köylerdeki anne adaylarının misafir edildiğini belirten Hastane Başhekim Uzman Dr. Şahin Kılınçer, yaklaşık bir aylık süre içerisinde konforlu hizmet verdiklerini 'Anne Oteli'nde 20 anne adayını misafir ettiklerini belirtti. Bu annelerin uzman doktor nezaretinde doğumunu gerçekleştirdikten sonra evlerine gönderdiklerini anlatan Uzm.Dr. Kılınçer, halen 5 anne adayının ise misafir edildiği otelde doğum yapacakları günü beklediklerini kaydetti.

Anne adaylarının bütün yeme içme masraflarının hastane tarafından karşılandığını da dile getiren Uz.Dr. Şahin Kılınçer, doğumdan sonra sağlık durumu iyi olan anne ve bebekleri taburcu ettiklerini, tedavi gerektiren durumlar da ise herhangi bir ücret talep etmeksizin hastaların bakımına devam edildiğini sözlerine ekledi. Uzm. Dr. Kılınçer, "Evde başka çocukları bulunan anneler, ev ve işleri için otelde kalma istemiyorlar. Ama biz onlara şiddetle otelde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü sağlıkları ev işlerinden daha önemlidir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?