3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Hat sanatı yayma çalışmaları

Van'da Hüsret Koyuncu isimli vatandaş, çocukluk yıllarında medreselerde öğrendiği hat sanatını yeni nesillere aktararak, yaymaya çalışıyor.

Van'da pek yaygın olmayan hat sanatı ile 20 yıldır uğraştığını belirten Hüsret Koyuncu, bu sanatın büyük bir huzur verdiğini belirtti. Bağdat İş Merkezi'nde bulunan küçük bir dükkanda aldığı siparişler üzerine üretim yaptığını belirten Koyuncu, her türlü yazıyı, silinmeyen kalemlerle tabak ve kağıtlara işlediğini belirtti.

Bir çok caminin süslemesini de üstlendiğini ifade eden koyuncu, Van'da bu sanatı bilenlerin olmayışından yakındı. Koyuncu, "Kendi imkanlarımla bunu yeni nesillere öğretmeye çalışıyorum. Bay ve bayanlardan oluşan 16 öğrencim bulunmaktadır. Haftanın belirli günlerinden kendilerine hat sanatı ile ilgili dersler veriyorum. Çok kısıtlı imkanlar dahilinde eğitimlerimiz devam ediyor. Bu konuda büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Malzeme bulmakta zorluk çekiyoruz. Böyle bir sanatın Van'da da yapılması için yetkili kurumlarda destek bekliyoruz" dedi.

Her türlü figürü yapabildiğini ve tabaklar üzerine Van Gölü, Türk Bayrağı, Van Kedisi gibi figürler de yaptığını kaydeden Koyuncu, gerekli desteklerin verilmesi durumunda bir çok kişinin de iş sahibi olabileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?