5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hava şartları çetin!

Van'da, öğlen saatlerinde aniden bastıran kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakalarken, yoğun sis yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiledi.

Kar yağışı ve sis nedeni ile Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ulaşımın zorlukla sağlandığı belirtildi. Görüş mesafesinin yer yer 80 metreye kadar düştüğü Kurubaş Geçidi'nde sis lambalarını yakarak seyreden sürücüler, buna rağmen zor anlar yaşanıyor.

Öğlen saatlerinde aniden bastıran kısa süren kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Cadde ve sokaklarda iş ve evlerine giden vatandaşlar, aniden bastıran kar yağışından dolayı kimi saçakların altına kaçarken, kimi de kaldırım kenarına pazarlanan şemsiyelerden satın aldı.

Kar yağışının belli aralıklarla akşama kadar süreceğini belirten Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığında değişiklik olmayacağını ifade ettiler. Yetkililer, rüzgarın bu gün ve yarın zaman zaman fırtına ile birlikte eseceğini, bölgenin yüksek ve eğimli bir arazi yapısına sahip olduğundan dolayı yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?