2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Havaalanında acil durum tatbikatı

Van Ferit Melen Havaalanı'dan yapılan tatbikat, İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, 11 Acil Servis ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerine hareketli dakikalar yaşattı.


Yapılan tatbikat sebebiyle verilen alarm üzerine bugün sabah saatlerinde polis, itfaiye, acil servis ve arama kurtarma ekipleri kısa sürede Van Ferit Melen Havaalanı'na gitti.

Olası bir olaya karşı verilen tatbikat alarmı Vali Yardımcısı Ömer Özcan tarafından verildi. Bunun bir tatbikat olduğunu öğrenen ekipler rahat bir nefes aldı. Olay yerine 4 dakikalık kısa süre içerisinde ilk intikal eden Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri oldu. Havaalanında bulunan Van Valisi Özdemir Çakacak, tatbikata katılan personelle tek tek tokalaşarak tebrik etti. Tatbikat hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Çakacak, bugün havaalanında muhtemel olaylara karşı zaman zaman yaptıkları tatbikatlardan birini yaptıklarını söyledi. Vali Çakacak, "Bu habersiz tatbikattır.

Habersiz tatbikatlarda bizim görmek istediğimiz denetlediğimiz husus, tatbikatlarda bütün unsurların olay yerine zamanında intikal etmelerini ölçmek. Ne kadar zaman içerisinde olaya müdahale edebileceklerini ölçmek. Bugün de Vali Yardımcısı Ömer Özcan başkanlığında habersiz bir tatbikat yürütüldü. Bu habersiz tatbikatta arkadaşlarımızın olay yerine intikalleri bizi oldukça memnun etti. Bu gibi habersiz tatbikatlarımız bundan sonrada devam edecek. Tatbikata katılan bütün personele duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?