6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hayatı 30 bin TL'ye bağlı

HAYATI 30 BİN TL'YE BAĞLI

Van'da, 2 yıl önce yakalandığı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle okulunu yarım bırakan 17 yaşındaki Sevda Yaşar, bağlandığı diyaliz makinesinde kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

2 yıl önce lise birinci sınıfta okurken kronik böbrek hastalığına yakalanan Sevda Yaşar, haftada en az 3 gün diyaliz makinesine bağlanarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Yaşar, okuluna giderek arkadaşları ile oyun oynamak istediğini belirtti. Hayırseverlerin kendisine yardım elini uzatmalarını beklediğini söyleyen Yaşar, "Yaklaşık 2 yıldan beri ilaç tedavisi görüyordum. Ancak bu 2 aydır da diyaliz makinesine bağlı

olarak yaşıyorum. Ailemden kimsenin kan dokusu benimki ile uymadığı için nakil de yapamıyoruz. Uygun böbrek bulunsa bile maddi imkansızlıklardan dolayı ailemin böyle bir şeyi yapma gücü yoktur. Daha 17 yaşındayım, lise öğrencisiyim, okulumu bu yüzden bıraktım. Diyalizde çok zorlanıyorum. Zaten bir süre önce gittiğim Antalya'da tedavimi yapan doktorlar, 'Diyalize çok dayanamaz' demişlerdi. Artık ailemin ısrarları üzerine mecburen diyalize giriyorum. Tedavi olup yaşamımı devam ettirmek istiyorum, ölmek istemiyorum" dedi.

Haftada en az 3 gün ve her seferinde ortalama 4'er saat diyaliz makinesine bağlanan kızının elini bir an bile bırakmayan anne Gülizar Yaşar ise kızının durumuna çok üzüldüğünü söyledi. Gözyaşları hiç dinmeyen anne, maddi sıkıntılar çektiklerini ve hayırseverlerin kızına sahip çıkmalarını istedi. Yaşar, "Sadece kızımın iyileşmesini istiyorum. Bizim maddi durumumuz iyi değil, bu nakli yapamazsak kızım ölecek. Hayırseverlerin kızıma yardım elini uzatmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır kız kardeşi ile ilgilenen ve düzenli olarak diyaliz ünitesine getiren Onur Yaşar da aileden kan dokusu uyan kimsenin olmadığını kaydetti. Onur Yaşar, yakın bir akrabalarının kan dokusunun uyduğunu ancak bu ameliyatı gerçekleştirmek için de yaklaşık 30 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Organ naklinin sadece belli hastanelerde gerçekleştirildiğini ve oldukça pahalı bir ameliyat olduğunu ifade eden Yaşar, "Bu ameliyatın masrafları yeşil kart tarafından ödenmediği için hem organ

bağışında bulunan yakınımızın ameliyat masraflarını hem de Sevda'nın masraflarını karşılamamız gerekir. Bu da yaklaşık 30 bin lira civarındadır. Bu parayı bulamazsak kardeşim göz göre göre ölecek" diye konuştu.

HAYATI 30 BİN TL'YE BAĞLI
HAYATI 30 BİN TL'YE BAĞLI
HAYATI 30 BİN TL'YE BAĞLI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 11:06:00
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 11:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?