2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Hayatımın Fikri' projesi

GSM Şirketi Avea ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile yürütülen 'Hayatımın Fikri' projesi çerçevesinin Van ayağının tamamlandığını, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) 20 öğrencinin projesinin değerlendirmeye alındığı bildirildi.

Üniversite öğrencisi genç girişimci adaylarına ulaşarak kendi iş fikirlerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı amaçlayan 'Hayatımın Fikri' projesinin Van ayağının tamamlandığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl YYÜ'de tanıtımı yapılan ve bu yıl uygulamaya konulan projeye Van'da 150 öğrencinin başvurduğunu ifade eden TOG Van Proje Sorumlusu Evrim Sarı, şuana kadar 20 üniversitelinin projesinin değerlendirmeye alındığını kaydetti. 'Hayatımın Fikri' projesinin, genç girişimci adaylarının henüz üniversitedeyken potansiyellerini ortaya çıkarmayı, onları desteklemeyi ve ürettikleri projeler ile yeni iş fikir ve alanları oluşturmayı hedeflediğini anlatan Sarı, "Haziran 2008 ayı sonunda İstanbul'da düzenlenecek olan panelde YYÜ'lü 20 öğrencimiz yapmış oldukları projeleri hakkında bilgi verecekler. Beğenilen projeler fonlanarak, fikirlerinin hayata geçmesi sağlanacaktır" dedi.

Van'da uygulamaya başlayan program çerçevesinde proje sunan öğrencilere 6 ay boyunca eğitimler verdiklerini de sözlerine ekleyen Evrim Sarı şöyle konuştu;

"Projenin eğitim aşamasında, uygulanabilir iş fikri, girişimcilik, fizibilite hazırlama ve iş planlaması konularında dersler verildi. Eğitimler tamamlandıktan sonra gençler, kazandıkları donanımla iş fikirlerini projelendirmeye başlayarak, bu aşamada iki ay süreyle danışmanlık hizmeti aldılar. Son olarak iş planları hazırlanan projeler arasından eğitmenler tarafından ön eleme yapılarak, başarılı bulunan genç girişimci adayları projelerini, tanınmış girişimcilerden oluşan Gençlik İçin Girişimcilik Kurulu'na sundular. Bu projeler arasından uygun bulunanlar fonlanarak, gençler tarafından oluşturulan iş fikirlerinin hayata geçmesi sağlanıyor."

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?