6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hayırseverden arsa bağışı

VATANDAŞTAN 20 BİN METREKARELİK ARSA BAĞIŞI

Van'ın Muradiye ilçesinde yapılması düşünülen hastane ve yüksekokul için bir vatandaş tarafından 20 bin metrekarelik arsa bağışı yapıldı.

Muradiye'ye gelen AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer ve beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Bayındırlık ve İskan Müdürü Burhan Erez ve İl Sağlık Müdürü Orhan Çetinkaya, İlçe Kaymakamı Metin Esen ve Belediye Başkanı İzzet Çelik ile öğretmenevi konferans salonunda bir araya geldi. Burada yapılan toplantının ardından İkram Dinçer ve beraberindekiler, lokantacılık yapan Veysel Aktaş isimli şahsın hibe ettiği arsaya giderek incelemelerde bulundu. Burada mühendisler tarafından yapılacak incelemenin ardından verecek rapor doğrultusunda çalışmaların başlatılacağı ifade edildi.

Burada bir açıklama yapan İkram Dinçer, 2010 yılında ilçede yapılacak bazı projelerin bulunduğunu belirterek, "Bu projelerin hayata geçirilmesi için ilçe kaymakamı ve diğer yetkililerle birlikte bazı çalışmalar yaptık. Arsaları yerinde görmek için belediye başkanı, mal müdürü bu konuda bize destek çıktılar, bizde dağ taş gezerek gösterilen arsaların uygunluğunu araştırıyoruz. Bu arada bu hizmetlerimizi duyan bir Muradiyeli arkadaşımız kendine ait tapulu tarlasından 20 bin metrekare verdi. Bu da bizim için bir gurur kaynağı oldu. Bu da gösteriyor ki hizmet geldiği takdirde buradaki vatandaşın yapmayacağı şey yoktur. Merkezde 75 yataklı devlet hastanesi projemiz var. Devlet Planlama Teşkilatı'nda geçen hafta kabul edilen ve aile toplum merkezi ile aile sağlık merkezinin de bulunacağı hastane tipi sağlık ocağımız da var. Anadolu lisemiz, kız meslek lisemiz ve en az yüz konutluk bir konutta inşa etmek istiyoruz. İlçede küçük sanayi sitesi çalışmaları başlamış, üniversitenin bir kolunu açmayı planlıyoruz. Arsalar temin edildiği takdirde 2010 yılı içerisinde bu projelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:52:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 20:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muradiyeli IP: 85.105.246.xxx Tarih : 17.02.2010 14:15:37

Bu sözleri biz 7 yıldır duyuyoruz. geçen yılda vardı bu muhabbet ne oldu. Ben muradiyeli olarak buna inanmıyorum yapmıyacağınız şeyler için söz vermenin bir anlamı yok yapında ondan sonra haber olarak yazarsınız hadi bakalım bunun ne kadar doğru olduğunu zaman gösterecek inşallah ben bu konuda yanılırım. İkram bey ne hakla konuşuyor ben anlamıyorum muradiyeye ne yaptı. Kendi menfaatinden başka birşey düşünemez. Muradiye halkının neden sustuğunuda anlamıyorum ayrıca....