7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Hayırseverden Van'a kız yurdu

HAYIRSEVER İŞ KADINI VAN'A 200 KİŞİLİK KIZ YURDU YAPTIRACAK

Van Valisi Münir Karaloğlu, ekonomik durumu iyi olan Vanlı iş adamlarının yardım yapmaları halinde eğitim problemini daha kolay çözüleceklerini söyledi.

Müzeyyen Selah isimli hayırsever iş kadının kendisi ve eşi adına yaptıracağı 200 kişilik kız öğrenci yurdu protokolü imzalandı. Van Valisi Münir Karaloğlu himayesinde yapılan gerçekleştirilen protokole işkadını Müzeyyen Selah ile Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır imza attılar. Gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever işkadının Erciş ilçesinde 200 kişilik bir kız öğrenci yurdunun pansiyonunun kaba inşaatını bitirip İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edeceğini kaydetti.

Hayırsever iş kadını Selah'ın her şeyden önce kendisi Vanlı kabul ettiğini belirten Vali Karaloğlu, kendisinin de Van halkı adına Selah'a teşekkür etti. Selah'ın sadece pansiyonu yapmakla kalmayacağını ve Edremit ilçesinde zihinsel engelliler için bir okul yapma gibi ikinci bir projesinin bulunduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Bunun protokolünü imzalayamıyoruz. Çünkü daha netlik kazanmadı. Kendisi Van'ın Edremit ilçesinde bir zihinsel engelliler okulunu yapıp, bize bağışlayacaklar. Biz önce arsasını temin edeceğiz. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nca şimdiye kadar Türkiye'de uygulanmış olan projelerini alarak Müzeyyen Selah'ın teknik işlerine bakan mühendis arkadaşa göndereceğiz. Onlar incelemelerini yaptıktan sonra çok hayırlı bir iş olan bu zihinsel engelliler okulunu beraber yapacağız. Bugün imzalayacağımız protokolle yapacağımız kız yurduna Müzeyyen ve eşi olan Sezai Selah'ın ismini vereceğiz. Yurdun çatısı dahil kaba inşaatını bitirip bize teslim edecek. Kalan ince işlerini biz devlet olarak bitirip orasını kız yurdu olarak açacağız. Ben Van halkı adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Vanlı iş adamlarımızdan ekonomik durumu iyi olan insanlarımız da bu tip yardımları yaparsa biz de eğitim problemini daha kolay çözeriz diye temenni ediyorum" dedi.

İş kadını Müzeyyen Selah ise kendisine yurt yapma imkanı sağlayan Vali Karaloğlu'na teşekkür etti. Yurt yapmaktan çok mutlu olduğunu belirten Selah, özellikle özürlülere çok daha duyarlı olduğunu ve onlara okul yapmaktan da büyük zevk duyacağını kaydetti. Selah, "İnşallah özürlüler için yapacağım okulun bitirilmesi de nasip olur ve açılışını görürüm" dedi.

Yapılan kısa konuşmaların ardından Vali Karaloğlu'nun nezaretinde yapılan protokole Selah ile Erciş Kaymakamı Kurtoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır imzaladılar.

HAYIRSEVER İŞ KADINI VAN'A 200 KİŞİLİK KIZ YURDU YAPTIRACAK
HAYIRSEVER İŞ KADINI VAN'A 200 KİŞİLİK KIZ YURDU YAPTIRACAK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 11:19:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 15:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?