5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hayvan pazarı çamur deryası

HAYVAN PAZARI ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hareketliliğin arttığı Van'daki hayvan pazarı, alt yapı yetersizliği yüzünden çamur deryasına döndü.

Dün gece kısa süreli yağan kar yağışının ardından Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan hayvan pazarı çamurla kaplandı. Balçık içinde saatlerce dolaşmak zorunda kalan hayvan satıcıları da, alıcıları da alt yapı yetersizliği yüzünden yaşanan duruma tepki gösteriyorlar.

Kendileri ile ilgilenmeyen yetkililere tepki gösteren hayvan satıcıları, her yağmur döneminde durumlarının sürekli böyle olduğunu söylediler.

Bu durumun hem kendileri, hem de alıcıları olumsuz etkilediğini, daha rahat satış yapmalarına engel olduğunu belirten satıcılar "Burada her taraf çamur deryasına döndü. Hayvan almaya gelenler pazar yerinde rahat dolaşamıyor, acele bir şekilde buradan ayrılıyor. Peki biz ne yapacağız. Mecburen saatlerce burada beklemek zorundayız. Ayrıca, çok şükür hepimiz Müslüman olarak namaz kılıyoruz. Yağmur ve hayvan dışkıları ile zemin birli. Ama bu halimizle nasıl namaz kılabiliriz. Eve gittiğimizde kendimizi ancak 2 bidon su ile temizleyebiliyoruz. Yetkililer bizim sesimize kulak versin ve bir an önce buranın alt yapı sorununu çözsün" dediler.

HAYVAN PAZARI ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
HAYVAN PAZARI ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
HAYVAN PAZARI ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 14:30:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 14:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?