6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hem sağlığına hem okuluna kavuştu

HEM SAĞLIĞINA HEM DE OKULUNA KAVUŞTURDU

Van'ın Muradiye İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Özcan Öktem, ailesini ikna edip ameliyat ettiği 14 yaşındaki Melek'in yanı sıra kız kardeşleri Meltem ve Meral Kayaseker'i de okula kazandırırken, bazı eğitim masraflarını da üstlendi.

Yukarı Argıt köyünde yaşayan Melek Kayaseker'i bir apse rahatsızlığı yüzünden ameliyat eden Op. Dr. Özcan Öktem, yaptığı sohbet sırasında hastanede tedavisi süren genç kızın maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamadığını öğrendi. Bunun üzerine babası Zulmat Kayakeser'i çağırarak görüşen ve durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine bildiren Dr. Öktem, genç kızın okuması için ailesini ikna etmeye çalıştı. Babanın, "Maddi durumum iyi değil, üç kızım var ve 5. sınıfı köyde bitirdikten sonra hiçbirini

okutamadım. Çiftçilik yapıyorum, kız çocuklarını da okutmak zordur. Bu nedenle 5. sınıfı bitirdikten sonra hiçbirini okutamadım" demesi üzerine Op. Dr. Özcan Öktem, "Van Valisi Münir Karaloğlu'nun, 'Okumak isteyen ancak maddi nedenlerden dolayı okuyamayan kız çocuklarını bize bildirin, tüm masraflarını karşılayarak okutalım' talimatı var. Siz kızlarınızı okutursanız herkes yardımcı olur. Onun için ben kızlarınızı okula gönderirseniz bütün giyim masraflarını karşılayacağım. Diğer hususlarda ise zaten devlet

yardım ediyor, ben ilgililerle görüşeceğim" dedi.

İkna olan baba kızlarını okutmaya karar verince Dr. Öktem, Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Zafer Kayakeser'i de hastaneye davet ederek kızların okumaları için desteğe hazır olduğunu söyledi. Okul Müdürü Zafer Kayakeser ise öğrenciler adına Op. Dr. Özcan Öktem'e teşekkür ederek, "Yetkililerle görüş birliği içerisinde okumalarını sağlayacağız" dedi.

Yaşanan olayı duyan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Macit de hastaneye gelerek hasta Melek Kayakeser'i ziyaret etti. Macit, "Bizler ilçe ve köylerde ev ev dolaşarak öğrenci tespiti yapıyoruz. Ancak sizin tespitiniz bizden daha güzel oldu. Dolayısıyla böyle örnek bir davranışta bulunan Dr. Öktem'e kutluyorum. Bu üç kardeşin okumaları için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Öğrenci Melek Kayakeser ise hasta yatağında kardeşleriyle birlikte okullu olmanın sevincini yaşadığını anlatarak, "Op. Dr. Özcan Öktem benimle çok iyi ilgilendi, hemşireler bana çok iyi davrandı. Ben de okuyup hemşire olmak istiyorum. Benim ve kardeşlerimin okumasına sebep olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HEM SAĞLIĞINA HEM DE OKULUNA KAVUŞTURDU
HEM SAĞLIĞINA HEM DE OKULUNA KAVUŞTURDU
HEM SAĞLIĞINA HEM DE OKULUNA KAVUŞTURDU
HEM SAĞLIĞINA HEM DE OKULUNA KAVUŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 11:43:03
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 18:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?