3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

HEM yıl sonu sergisi

Van Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğiyle gerçekleştirilen el sanatları kursunda hazırlanan ürünler sergilendi.

Merkez Ağartı Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen serginin açılışına, Halk Eğitim Müdürü Muhyettin İnci, Türkiye İş Kurumu Van il Müdürü Abdulkerim Arvas, Köy Muhtarı Rahyettin Koç, kursiyerler ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

Müdür Muhyettin İnci, yaptığı konuşmada, eğitimin sadece okullarla sınırlı kalamayacağını, çocukların ve gençlerin bu değişime ayak uydurmak için kazanmaları gereken bilgi ve becerileri okul çatısı altında aldıklarını söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bu yıl farklı alanlarda 175 kurs açtıklarını belirten HEM Müdürü Muhyettin İnci, "Bu kurslarımızdaki faaliyetlerden bin 84'ü erkek bin 942'side bayan olmak üzere toplam 3 bin 26 öğrencimiz yararlandı" dedi.

Kurslarda bayanların yeteneklerini geliştirdiği gibi aile ekonomilerine de önemli katkılar sağladığının dikkat çeken İşkur İl Müdürü Abdulkerim Arvas ise, "Boş zamanlarını evlerinde televizyon izleyerek geçirmeyen, aile bütçelerine katkı sağlamak için bu kurslara katılan bütün bayanları tebrik ediyorum. Kursiyerlere her iş günü verilmek üzere kişi başı 12 YTL katkı sağladık. Umarım yararlı olmuştur. Yıl boyunca emek vererek ürettikleri ürünleri bugün güzel bir sergiyle sunan kursiyerlerimize, kurs hocamıza ve halk eğitim personeline teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Köy okulunda kursiyerler tarafından açılan ve el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi köylü vatandaşlardan ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?