5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

HEM'de folklor kayıtları başladı

VAN'DA FOLKLOR KAYITLARI BAŞLADI

Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce vatandaşlara yönelik açılacak folklor kursları için kayıtların başladığı bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Vangölü Folklor Turizm Spor Kulübü Derneği Başkanı ve aynı zamanda folklor eğitmeni Recep Biçek, kursa tüm vatandaşların katılabileceğini söyledi. Şu ana kadar 30'un üzerinde kayıt aldıklarını ifade eden Biçek, "Hafta sonu 2 saat kadar yapılan çalışmalara özellikle gençlerimiz ve öğretmenler yoğun ilgi gösteriyor. 25 Nisan 2010 tarihine kadar sürecek olan kursta öğrencilerimize çeşitli yörelere ait oyunlar öğreteceğiz" dedi.

Recep Biçek, amaçlarının gençleri sosyal aktivitelere yönlendirerek bölge kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi. Dernek binalarında halka yönelik çeşitli kurslar başlattıklarını da kaydeden Biçek, "Bunların başında halk oyunları ve bilgisayar kursları geliyor. Gençlerimiz bu kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Yaklaşık 4 ay sürecek folklor kursumuza devam eden kursiyerlerimize 190 saatlik eğitimin ardından sertifika vereceğiz. Başvurular için bir adet nüfuz cüzdan fotokopisi yeterli olacak" diye konuştu.

VAN'DA FOLKLOR KAYITLARI BAŞLADI
VAN'DA FOLKLOR KAYITLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 16:04:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 16:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?