6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hint işi takılar yok satıyor

ALTIN GÖRÜNÜMÜNDEKİ TAKILAR YOK SATIYOR

Altın fiyatının son yılların en yüksek seviyesine çıkması hem vatandaşı hem de esnafı farklı arayışlara ve çözümlere sevk ediyor.

Alım gücü düşük olan vatandaşlar, Hindistan'dan getirilen altın görünümündeki takılara büyük ilgi gösteriyor.

Sonbahar aylarıyla birlikte düğünlerin yoğun olarak yapıldığı Van'da, kuyumcular bol satış yapmanın mutluluğunu yaşarken, altın fiyatının son yıların en yüksek seviyesine çıkması, alım gücü düşük olan vatandaşı da zora sokuyor. Bu durum ise, esnafa talebi karşılayacak alternatif çözümlere yönlendiriyor. Orta gelirli ailelerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları pazarlarda altın görünümlü takı dükkanı açan esnaf, vatandaşın gösterdiği ilgiden oldukça memnun. Düğünlerin yoğun olarak yapıldığı Van'da altın takma hevesinde olan kadınlar, Hindistan'dan getirtilen ve gerçeğinden ayırt edilemeyen bilezik, künye ve kolyeleri adeta kapışıyor.

Yaptığı satıştan ve ürettiği alternatif çözümden dolayı oldukça memnun olan takı dükkanı sahibi Rasim Şengönül, Hindistan'dan getirilen altın görünümündeki takıları 5 ile 200 TL arasında sattıklarını söyledi. Talebi karşılamada yetersiz kaldıklarını belirten Şengönül, "Takılar Van'da kapış kapış gidiyor ve yetiştiremiyoruz. Altın takı alamayan kadınlar bu takılara yöneldi. Altın takılarda bulunan desen ve modeller bu takılarımızda da var. Takılarımız arasında set, bilezik, yüzük, gerdanlık, künye ve genelde yerel kıyafetler üzerine takılan zincirler ile taklit pırlanta setler bulunuyor. Hatta takıların üzerinde ayar yazıları bile var. Tabi ki bunlar yatırım amaçlı olamaz, sadece gösteriş amaçlı kullanılıyor" dedi.

ALTIN GÖRÜNÜMÜNDEKİ TAKILAR YOK SATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 12:42:02
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 12:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?