2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hırsızlığı güvenlik kamerası görüntüledi

Van'da bir kişi, müşteri olarak girdiği iş yerinden cep telefonunu çaldığı an güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. 

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde gelen A.A. isimli şahıs müşteri olarak cep telefonlarını incelemeye başladı. Tezgah üzerinde bulunan çeşitli marka cep telefonlarını teker teker kontrol eden A.A. daha sonra tezgahtan ayrılarak işyerinde bulunan bir sandalyede oturdu. Uzun süre sandalyede oturan A.A. iş yeri çalışanlarının tezgahtan kısa süreli ayrılmasını fırsat bilerek cep telefonunu alıp sakin bir şekilde çıkış kapısına doğru ilerledi. Zanlı, kapı önünde kısa süre durup içeriye dönerek etrafı kontrol ettikten sonra hızlı bir şekilde kaçmaya başladı. İş yeri sahipleri olayı fark ettikten sonra kapıya kadar koşmalarına rağmen şahsı bulamayınca durumu polise bildirdiler. 

Kısa sürede iş yerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarından görüntüleri detaylı bir şekilde inceleyerek şahsın Gürpınar ilçesine bağlı Yolaşan köyü nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerinde fotoğrafını çıkartarak esnafa dağıtıldı. 

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptığı titiz çalışmaları neticesinde zanlıyı önceki gün Sanat Sokağı'nda bulunan bir işyerinde hırsızlık yapmaya çalıştığı esnada kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan zanlının, 1 ay içerisinde 3 ayrı iş yerinde meydana gelen cep telefonunu hırsızlığı yaptığı da ortaya çıktı. Zanlının, sorgusunun adından çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Zanlının daha önce 3 ayrı iş yerinden çaldığı cep telefonları ise kardeşi tarafından iş yeri sahiplerine getirerek teslim ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?