3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Hırsızlık kameralarla görüntülendi

Van'da bir kişi, müşteri olarak girdiği iş yerinden cep telefonunu çaldığı an güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. 

Edinilen bilgiye göre, olay Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde geldi. G.T. isimli şahıs müşteri olarak girdiği iş yerinde cep telefon almak için incelemeye başladı. G.T. tezgah üzerinde bulunan çeşitli marka cep telefonlarını teker teker kontrol etti. İş yeri sahibi telefonların bulunduğu tezgahtan kısa süreli ayrılmasını fırsat bilen G.T. cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. 

Aradan 2 gün geçtikten sonra G.T. çaldığı telefonu Hastane Caddesi üzerinde bulunan başka bir telefoncuya giderek takas etmek istedi. İş yeri sahibi takas edilecek olan cep telefonun bataryası olmadığı için G.T.'den şüphelendi. Bunun üzerine şahıs baktığı ikinci telefonu da alarak iş yerinden ayrıldı. İş yeri sahibi G.T. takip ederek Rus pazarı önünde yakalayarak polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, G.T.'nin yapılan üst aramasında 2 adet cep telefonunu ele geçirildi. 

Diğer telefonun çalıntı olabileceği düşünülerek yaptıkları incelemede 2 gün önce başka bir iş yerinden çalındığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, iş yerine giderek güvenlik kamerasındaki kayıtlar incelendi. İncelenen kayıtlarda cep telefonunun çalındığı an saniye saniye kaydedildiği görülmesi üzerine gözaltına alındı. 

G.T.'nin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?