5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hırsızlık zanlıları yakalandı

Van'da yaklaşık 9 gün önce bir iş yerinde silahlı soyguna karıştığı ileri sürülen 4 kişi, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalandı.


6 Mayıs 2009 günü, İpekyolu Caddesi'nde bulunan Sofubaba Camii'nin yanında inşaat malzemesi satan iş yerindeki H.Ç. isimli bekçiyi silahla etkisiz hale getiren kimliği belirsiz ve yüzleri kapalı 3 kişi, 2 çelik kasayı kırarak içerisinde çok sayıda çek, senet ve 20 bin TL'yi alıp kayıplara karışmıştı. Olay sonrası kısa sürede bölgeye giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ağır Suçlar ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, etrafta geniş çaplı inceleme başlattı. Bekçiden ve çevreden bilgi toplayan ekipler çalışmalarını derinleştirdi. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen B.Ö., S.Ö. B.Ö. ve E.Ö. isimli şahıslar, düzenlenen operasyonla evlerinde kıskıvrak yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılar, sorgularının ardından adli mercilere çıkarıldı. Mahkemede B.Ö. isimli zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.Ö. B.Ö. ve E.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda çok sayıda hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, kasten yaralama suçlarından kayıtlarının olduğu tespit edildi.


Zanlıların evinde yapılan aramada uyuşturucu olabileceği değerlendirilen madde, 1 adet üzerinde Nato ibaresi bulunan biber gazı ve 30 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen gasp olayının mağduru E.S. isimli bayana ait kredi kartı bulunarak muhafaza altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 13:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?