2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hırsızlıkla mücadele semineri

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından esnaflara yönelik "Komşu Kollama Sistemi, Hırsızlık ve Yankesicilik Olayları Hakkında Bilgilendirme" konulu bir seminer verildi.

Özel Van Sürücü Kursu toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, Ezberciler İş Merkezi esnafı, hırsızlıkla mücadele alınması gereken tedbirler ve komşu kollama sistemi hakkında bilgilendirildi. Seminerde bir konuşma yapan Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amir Yardımcısı Hasan Çınar, hırsızlıkla mücadelede kapıyı çalanın kim olduğunu görmeden ve öğrenmeden kapıyı açmamak gerektiğinin önemine dikkat çekerek, "Bu bizi birçok sıkıntıdan kurtarır. Çünkü hırsız için önemli olan en az riskle en çok kazancı elde etmektir. Dolayısıyla kapalı bir kapı hırsızı vazgeçirebilir. Ama açık bir kapı aynı derecede özendirici olur" dedi.

Esnaflara şehirleşme ile birlikte kaybolan komşuluk ilişkilerini Emniyet Müdürlüğü'nün 'Komşu Kollama Sistemi' projesi ile yeniden kazanacaklarını anlatan Çınar, "Bizler, 'Komşusu açken tok gezen bizden değildir' felsefesinden gelen insanlarız. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü olarak önümüzdeki dönem içerisinde uygulamayı düşündüğümüz bu sistem aslında bu eksiklikten doğdu ve besleniyor. Sistem, kısaca komşunun yokluğunda yakın komşuların o kişinin evinin güvenliğine sahip çıkmasını ve göz kulak olmasını kapsıyor. Böylece sizler rahat edecek bizim de işimiz kolaylaşacaktır" şeklinde konuştu.

Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Fikret Tiren ise ziynet eşyalarına düşkün bir toplum olduğumuzu ve bu durumun hırsızlara davetiye çıkardığına vurgu yaparak, "Ziynet eşyalarınızı ev ve iş yerlerinizde bulundurmayın. Bir bankadan kasa kiralayın ve ziynet eşyalarınızı onun için koyun. Bu çok daha güvenli bir yöntem. Böylece yılların birikimini, emeğini 3-5 çapulcuya yedirmemiş olursunuz" dedi.

Seminer, konu ile ilgili slayt filmlerin izlenmesinin ardından sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?