3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Hizmet eksikliği cok fazlalaştı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sekreteri Emir Ali Şimşek, Türkiye genelinde yaşanan hizmet eksikliğinin Van ve Hakkari'de daha fazla hissedildiğini ifade ederek, eğitim ve sağlık alanında hizmetlerin yeterince ulaşmadığını tespit ettiklerini söyledi.


Van, Hakkari illerini kapsayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri, gezilerini bitirerek bir değerlendirme toplantısı düzenlediler. KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Nurettin Kınık, BES Genel Başkanı Osman Biçer ve SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz'dan oluşan KESK Şubeler Platformu, 3 gün önce başlatmış oldukları Van-Hakkari gezilerini bitirerek dün Mavi Plaza'da bulunan Eğitim-Sen binasında gezileri hakkında basın toplantısı düzenlediler. 

3 günlük gezileri sonucunda gözlem ve incelemelerini yaptıkları basın toplantısıyla kamuoyuna paylaşan KESK Şubeler Platformu üyeleri adına konuşan KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, yaptıkları incelemeler sonucunda Türkiye genelinde yaşanan hizmet eksikliğinin Van ve Hakkari'de daha fazla hissedildiğini belirtti. Eğitim ve sağlık alanında hizmetlerin yeterince ulaşmadığını gördüklerini ifade eden Şimşek, sağlık ocaklarında nitelikli bir sağlık hizmetinin verilmediğini, halkın sağlık sorunlarının yeterince giderilemediğini tespit ettiklerini kaydetti. 

Aynı sorunların eğitim alanında da bulunduğunu anlatan Şimşek, "Devlet, inceleme yaptığımız iki ilde de vekil veya sözleşmeli personellerle sorunları gidermek istiyor. Dolayısıyla niteliksiz bir eğitim ve sağlık hizmetinin temel nedeni, devletin nitelikli eleman göndermemesidir. Bunların yanında bir çok okulun fiziki alt yapı sorunları var. Bütün bu gözlemlerimizi, incelemelerimizi başta Vali Bey olmak üzere bir çok kurum amirlerini bildirdik" dedi.


Sendikalarla hükümet arasında yaşanan toplu görüşmelerden KESK'in çekildiğini de sözlerine ekleyen Ali Şimşek, şöyle konuştu; 

"Toplu sözleşme masası çökmüştür. Kamu-Sen ve Memur-Sen masanın altın kalmış, emekçiler ezilmiştir. Bu sendikalarımız toplu görüşmelerde yüzde 8.5'in altına imza atmışlardır, Oysa uzmanlar enflasyonun yüzde 14'ün üzerinde olacağını söylemektedirler. Bizim çekildiğimiz toplu görüşmelerinde Kamu-Sen ve Memur-Sen sendika aidatlarının 5 YTL'den 10 YTL'ye yükseltilmesi için kalmıştır. Ama olay burada bitmemiştir. Bu kış ve bahar da yine sokaklar bizimle ısınacak."

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?