2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Hormonsuzlara ilgi büyük

Van Ticaret Borsası'nın (VATBO) geçen yıl Doğu Anadolu Kalkınma Programı'nın (DAKP) kısmı hibe kredisi ile hayata geçirdiği 'Örtüaltı yetiştiriciliği' projesi kapsamında üretilen hormonsuz ürünleri büyük ilgi görüyor. 

VATBO'nun, Van-Erciş karayolu üzerindeki Eski Hayvan Pazarı'nda kurduğu 10 serada yapılan 'Örtüaltı yetiştiriciliği' projesini bu yıl da Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Van İl Müdürlüğü'nün desteği ile sürdürüyor. 

Eğitim alan 10 genç bayan tarafından hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tümüyle doğal şartlarda yetiştirilen salatalık, biber, domates, patlıca gibi sebzeler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. 

Seralarda yetiştirilen sebzelerin fidelerini dahi proje kapsamında kendilerinin ürettiğini ifade eden VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir dekar alanda 24 ton salatalık elde ederek, hiçbir katkı maddesi kullanmadan en yüksek verimin elde edilebildiğini gösterdik. Bu yüzden 10 serada günlük olarak toplanan ürünlerimizin aynı gün içinde seraya gelen müşteriler tarafından alınıyor. İki yıldan beri yaptığımız üretimde hiç pazar sorunu yaşamadık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?