6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

HTT-TRK eğitimi başladı

VAN'DA HTT-TRK EĞİTİMİ BAŞLADI

Van'da sağlık personeline yönelik HTT-TRK eğitimi verilmeye başlandı.

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği ile Sağlık Bakanlığı tarafından Hemşire, Tekniker ve Teknisyenlere (HTT) yönelik verilen Travma Resüsitasyon Kursu (TRK) eğitmen eğitimleri, Eğitim Dinlenme Tesisleri'nde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı uzmanı Prof. Dr. Salih Pekmez, bir konuşma yaptı.

Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği'nin organize ettiği kursları Van'da da verdiklerini belirten Prof. Dr. Salih Pekmez, "Travma bütün dünyada çok önemli konudur. Bu dünyanın her yerinde travma konusunda standart bir yaklaşıma ulaşılarak, bu hastaların erken dönemde sakatlanmaların ya da hayatlarını kaybetmelerini engelleyecek bu tür kurslar düzenlenmektedir. Bu tür kurslar ilk olarak ABD'de yapılmaya başlandı. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı ve derneğimizce de gündeme getirilip bu kursları düzenlemeye başladık'' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından eğitime geçildi. Van merkez ve ilçeleri ile Bitlis ve Muş'tan gelen 30 personele bir hafta eğitim verilecek.

VAN'DA HTT-TRK EĞİTİMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:49:03
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 14:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?