5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hükümlüler münazarada

Van'ın Gevaş İlçe Gevaş Kaymakamlığı tarafından yürütülen Gevaş Sosyal ve Kültürel Etkinlikleri Projesi (GESOKEP) kapsamında hükümlüler arasında münazara yapıldı.

Vizontele Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen münazara programına, İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, Emniyet Amiri Serdar Avcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Maşuk Arvas, Van M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Gevaş Açık Bölümü Müdürü Galip Yalçın, bazı kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Gevaş Açık Bölümü hükümlülerinin kendi aralarında yaptığı münazarada bir grup 'Bireyin suç işlemesinde toplum etkilidir' görüşünü savunurken, diğer bir grup ise, 'Bireyin kendisi suç işlemeye meyillidir' görüşünü savundu.

Yaklaşık 1 saat süren ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen münazarayı, 'Bireyin kendisi suç işlemeye meyillidir' görüşünü savunan grup kazandı. Münazara sonunda başarılı olan hükümlülere sertifika ve kupa veren Kaymakam Tahsin Aksu, projeye katılan kişilerin ikna kabiliyetlerini geliştirdiklerini anlatarak ''Bu projeler toplumun her kesimini içine katıyor. Münazaralarda mahkumlar, imamlar öğretmenler, doktorlar, polisler öğrenciler ve çiftçiler gibi çeşitli kesimlerde herkes bulunuyor. Büyükler küçüklere, küçükler büyüklere bir şeyler öğretmeye çalışıyor. ''İnsanlar kavga etmeden, meselelerini halletmelerini, kan davalarına dönüştürmeden, hastanede hapishanede yatmadan, sorunlarını konuşarak çözmelerini hedefledik. İnsanlar bu yönde çaba sarf etsinler. Kültürel birikime sahip kişiler sorunlarını konuşarak çözebilirler. Bu anlamda insanlar farklı bakış açılarına sahip de olabilirler. Bazen süt ak mıdır? kara mıdır? meselesinde kara diyen haklı olabilir. Önemli olan oradaki ikna kabiliyetidir ve konuşma düzenidir. Bu anlamda Gevaş Sosyal ve Kültürel etkinlikler projesine katkıda bulunan her kesime teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

''PROJEYE DAHİL EDİLMEMİZ BİZİ SEVİNDİRDİ''

Van M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Gevaş Açık Bölümü hükümlüleri ise, kendilerinin bu tür etkinliklere dahil edilmesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek Kaymakam Tahsin Aksu'ya teşekkür ettiler.
Münazara, hükümlüler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?