5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Hükümlülerden anlamlı etkinlik

Van'ın Erciş ilçesindeki Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler tarafından Çanakkale Zaferi'ni kutlama ve Şehitleri Anma etkinliği düzenlendi.

Beyazıt Mahallesi'nde bulanan cezaevi sinema salonunda düzenlenen etkinliğe Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erdal Eker, ilçede görev yapan hakim ve savcılar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve hükümlüler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından konuşan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü'nü kutlamanın ve vatan için canlarını feda eden şehitlerin 'Şehitler Günü'nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığını belirten Başsavcı Köklü, Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu da anlattı.

Konuşmasının ardından, Çanakkale Zaferi'nin anlatan slayt gösterisi düzenlendi. Hükümlülerin oynadığı halk oyunları, piyes ve skeçin ardından, Merkez İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Gecede ayrıca Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli personel Burhan Şahiner, kendi bestelediği şiirlerden kesitler sundu. Hayli neşeli geçen program sonunda emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi. Program, davetlilere sunulan ikramın ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?