3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Hükümlülerden Cumhuriyet kutlaması

Van'ın Erciş ilçesindeki Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler tarafından Cumhuriyetin Kuruluşunun 85. Yıldönümü kutlaması ve şehitleri anma programı düzenlendi. 

Beyazıt Mahallesi'nde bulanan cezaevinde düzenlenen geceye Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 108 Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erdal Eker, ilçede görev yapan hakim ve savcılar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve hükümlüler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından konuşan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, "Cumhuriyet, Türk milletinin bütün imkansızlık ve zorlukları birlik ve beraberlik içinde aşarak başarıya ulaşmasının yaşayan bir sembolüdür. Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında önemli mesafeler alan milletimiz, Kurtuluş Savaş'ında ve sonrasında gösterdiği gibi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla, karşılaştığı her türlü sorunun üstesinden gelecek güce sahiptir. Bakanlığımız genelinde özverili çalışmalarla kısa sürede büyük mesafe kateden, çağdaş infaz rejimi çerçevesinde hükümlülerimizin yeniden topluma kazandırılmasında açık ceza infaz kurumları büyük bir önem taşımaktadır. Kurumumuzda barındırılan hükümlülerin bölgesel iş ve istihdam alanları da dikkate alınarak kişisel ve mesleki alanda eğitilmelerini ve topluma faydalı birer birey olarak geri dönmelerini amaçlamıştır. Böylesi anlamlı bir günde cumhuriyetimizi kuran, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi. 

Konuşmasının ardından, Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan slayt gösterisi düzenlendi. Hükümlülerin oynadığı halkoyunları ve skeçlerin ardından mahalli sanatçılar türkü ve şarkılar söyledi. Gecede ayrıca Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli personel Burhan Şahiner kendi bestelediği şiirlerden kesitler sundu.
 
Hayli neşeli geçen program sonunda ilçede faaliyet veren açık ve kapalı ceza ve infaz kurumlarına yardım ve katkıları bulunan kamu, kurum, kuruluş temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi. 

Bu arada, özel bir sürücü kursunda girdiği ehliyet sınavında tüm derslerden tam puan alarak Türkiye birincisi olan Haşim Doğar isimli hükümlü, sürücü kursu sahibi Cemal Altun tarafından tam cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. 

Hükümlünün ödülü Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü tarafından verildi. Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu Birinci Müdürü İsmail Dal da takdir plaketi ile ödüllendirildi. Davetlilere sunulan ikramın ardından program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 12:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?