6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Hüseyin Çelik Van'da

HÜSEYİN ÇELİK VAN'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çocukların kanı üzerinden siyaset yapan anlayışı ayaklar altına aldıklarını belirterek, "Elimizi taşın altına koyduk, çocuklarımızı değil" dedi.

Memleketi Van'a gelen Hüseyin Çelik, parti binasında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada halka hitaben bir konuşma yapan Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bir milletvekilinin yaptığı açıklamada, CHP'nin esas probleminin sevgisizlik olduğunu söylediğini ifade ederek, "CHP'liler birbirlerini sevmiyor. Birbirlerini sevmeyenler, seçmenlerini de sevmez, milleti de sevmez, hizmeti de sevmez. Ama çok şükür bizim partimizin mayasında sevgi vardır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ve İngiltere'ye ziyaretler düzenlediğini de hatırlatan Hüseyin Çelik, "Başbakanımız dün akşam İngiltere'den gelir gelmez hukukçu arkadaşlarımızla yeni anayasa paketinin üzerindeki son çalışmaları yaptı. Bütün bu koşuşturmalar, halkımızın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun hakkını verme çabasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, bölgenin ve ilin geleceği ile ilgili birilerinin karamsar tablo çizebileceğini de sözlerine ekleyen Hüseyin Çelik, "Birileri geleceği karanlık göstermek için olanca gücü ile çaba harcayabilir ama biz yürekten şuna inanıyoruz. Türkiye kendi içerisinde ciddi bir temizlik yaparak bütün gayrimeşru, anti demokratik unsurlardan kurtulmaya çalışarak yoluna devam ediyor" diye konuştu.

Bu memlekette birilerinin dağda, birilerinin ise bağda öldüğünü ifade eden Hüseyin Çelik, "Bir oğlu dağda, bir oğlu askerde, yıllarca bu insanlar bu çileyi yaşadı. İki arada bir derede kalarak hayatları geçti. Biz de, 'Bize ne?' diyebilirdik. Biz de halkın çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapabilirdik. Ama biz bunu insafsızlık, vicdansızlık olarak kabul ettiğimiz için, 'Halkın çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapan anlayış, ayaklarımızın altındadır' dedik. Elimizi taşın altına koyduk, çocuklarımızı

değil. Irk üzerinden, bölgecilik üzerinden siyaset yapanlar demokratik açılımı istemiyor. Çünkü Türkiye'de 72,5 milyon insanın kardeşliği ortaya çıktığı zaman bunların ekmeği kesilecek. MHP'si de istemiyor, BDP'si de istemiyor. Süreci sabote etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Halkımız da bunun farkındadır" şeklinde konuştu.

Yarınların bugünlerden çok daha iyi olacağını kaydeden Çelik, "Biz Türkiye'de yola çıktığımız zaman demokrasi treni karanlık tünellerden geçiyordu. Karanlıklar her geçen gün aydınlanıyor. Milletin iradesi ve desteği ile aydınlanıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yaptığı konuşmanın ardından parti binasından ayrıldı.

HÜSEYİN ÇELİK VAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 18:06:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 09:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?