6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İçişleri Bakanı Aksu: 'olayda suistimali olanlar cezalandırılıcak'

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın gözaltındayken kaçırılması olayıyla ilgili olarak, "Olayda ihmali olanları tespit edip gereken işlemi yapacağız" dedi.
Bakan Aksu, İstanbul Valiliği'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Van'da yaşanan olayın sorulması üzerine Aksu, eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram ve arkadaşının, Malatya'da üzerlerinde ele geçirilen uyuşturucu nedeniyle gözaltına alındıklarını belirterek, "Şahıslar bunun üzerine sorgulanmıştır. Yapılan sorgu neticesinde Van'da daha çok miktarda eroin olabileceği öğrenilmiştir. Bunun üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden 11 kişilik ekip, 2 zanlıyı Van'a doğru getirmek üzere yola çıkıyorlar. Van'a girmeden Edremit civarında araç, bölge trafik istasyonunda bakıma alınıyor. Zanlılarla birlikte gelen ekibin başındaki emniyet yetkilisi, yanına 4-5 arkadaşını alıp Van Emniyet Müdürü'yle bu konuyu görüşmek üzere Van'a gidiyor" dedi.
Aksu, olayın bu sırada meydana geldiğinin altını çizerek, "Onlar Van'da bu konuyu görüşürken, eski bir milletvekili ve adamları bölge trafik istasyonuna geliyor, münakaşayla başlayan tartışma ve arkasından iki zanlı kaçırılıyor. Olay, gece intikal etti bize. Talimat verdik, bütün ekipler seferber edildi. Ertesi gün bu olaya karışan eski milletvekili ve 6 kişi savcılığa ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı" diye konuştu.
Bakan Aksu, konuyu araştırmak üzere müfettişler görevlendirildiğini söyledi. Şu anda Van'da inceleme yapan müfettişlerin, çalışmalarını daha sonra Malatya'ya kaydıracaklarını belirten Aksu, "Bu olayda kusuru olanları tespit edip, hazırlanan rapor doğrultusunda gereken işlemleri yapacağız. Şu an henüz rapor tamamlanmadı. Müfettiş arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Bütün ekiplerimiz kaçan zanlıları ve onları kaçıranları araştırıyor" ifadelerini kullandı.
Açıklamasında ayrıca, insan kaçakçılığı konusuna değinen Aksu, "Biz insan kaçakçılığı üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Son 1 ayda yakaladığımız kaçak insan sayısı 4 bin, bu yılın ilk altı ayında yakalanan sayı 18 bin. Bütün imkanlarımızla insan kaçakçılığıyla mücadele ediyoruz. Denizden yapılan insan kaçakçılığıyla da ciddi mücadele ediliyor. Olimpiyat nedeniyle de denizde insan kaçakçılığı ve denizde meydana gelebilecek kaza gibi diğer olaylara karşı her türlü tedbiri almış durumdayız" dedi.
iha-istanbul
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 18:00:34
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?