2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İçişleri Bakanlığı'ndan seminer

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, '2. Dönem 4483 Sayılı Kanun Uygulamaları' semineri Van'da başladı.


Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda düzenlenen seminer, Van, Siirt, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinden çok sayıda idarecinin katılımıyla başladı. Seminerin açılış konuşması yapan İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Osman Dıraçoğlu, bu semineri Türkiye'de bölge seçtikleri 14 ilde düzenleyeceklerini belirtti. Türkiye'nin kalkınması için her alanda çok hızlı bir takım değişiklik yapıldığını ifade eden Dıraçoğlu, kamu idarecilerinin de bu değişikliklere ayak uydurması için seminerler düzenlediklerini anlattı. Dıraçoğlu, seminerin kamu idarecilerinin çalışmalarına katkı sağlayacağını da vurguladı.

Van Valisi Özdemir Çakacak ise bu seminerin Van'da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 4483 Sayılı Kanunu'nun memur ve kamu görevlilerinin yargılanması ve uygulama sorunlarını ele aldığını ifade eden Vali Çakacak, bu alanda yapılan hataların ileride beraberinde daha büyük sıkıntılar getireceğini kaydetti. Vali Çakacak, "Onun için bu seminer çok önemlidir. Ayrıca seminerin taşrada uzun süre vali yardımcısı ve kaymakam olarak görev yapan mülkiye müfettişleri tarafından verilmesi daha önemlidir. Çünkü bu arkadaşlarımız idari ve adli yönde bilgi sahibi olan kişilerdir" dedi.


Konuşmaların ardından Mülkiye Başmüfettişi Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ergenoğlu, katılımcılara 'Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanmalarına ve disiplin mevzuatı uygulamalarında ortaya çıkan sorunlar' hakkında bilgi verdi. Dört gün sürecek eğitim seminerinde mülkiye başmüfettişlerinin de aralarında bulunduğu uzmanlar, katılımcılara 'Ceza ve memur yargılama hukukunun temel mevzuatı, kavramları ve ilkeleri', 'Disiplin hukukunun temel mevzuatı, kavramları ve ilkeleri' ile 'Ön inceleme ve disiplin raporları ve diğer raporlarının hazırlanması' gibi konularda bilgi vereceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?