2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İçme suyunu hemen kullanmayın

Van Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, kent merkezine bu akşam içme suyu vereceklerini belirterek, "İsale boru hattındaki kirlilik ve klor oranının yüksek oluşundan dolayı vatandaşlar, suyu bir kaç saat sadece temizlik işlerinde kullandıktan sonra içsinler" dedi.


İsale hattında yaşanan arızaların giderilmesi nedeniyle 3 gündür uygulanan su kesintisinin bu akşam sona eriyor. Konu ile ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, şehir merkezine bir kaç saat sonra kademeli olarak içme suyu vereceklerini ifade etti. Ana vanayı açtıktan 4 saat sonra suyun Hacıbekir mahallesinde bulunan 1. Nolu Su Deposu'na ulaşmasını beklediklerini kaydeden Yaşar, isale hattında biriken suların temizlenmesi için suya her zaman yaptıklarından biraz daha fazla klor maddesi kattıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız, klor maddesinin yüksek oluşu ve kesinti sonrasında isahe hattında biriken suların akması için bir kaç saat sadece temizlik işlerinde kullandıktan sonra ve içmemelerinde fayda vardır" dedi.


Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer ise belediyenin yaptığı klorlamada dolayı vatandaşların sularını bir kaç saat akıttıktan sonra içmelerinin iyi olacağını söyledi. Klor yoğunluğunun ishale neden olabileceğini kaydeden Dr. Özer, vatandaşların sularını bir müddet boşa akıtmalarından faylı olacağını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 20:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halis atacan IP: 212.156.0.xxx Tarih : 19.06.2008 17:26:08

iki gündür su verecez dediler halen bekliyoruz net bir açıklama yapan yokmu bu sahipsiz memlekette.