2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İftar çadırında 3 bin kişi

Van Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle hizmete açılan iki ayrı iftar sofrasında günde 3 bir kişiye iftar yemeği veriliyor.


Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Belediye Aşevi ve Akköprü Mahallesi belediye taziye evinde vatandaşlara ilk iftar yemeği verildi. İftar vaktinde evlerine yetişemeyen vatandaşlar, yolcular ve öğrencilerin akın ettiği iftar sofralarında uzun kuyruklar oluştu.

Sıraya girerek yemeklerini alan vatandaşlar ezan okunması ile birlikte iftarlarını açtı. Belediye sofrasında vatandaşlara ilk iftar yemeğinde çorba, pilav ve kavurma ikram edilirken, 8 aşçı ile birlikte toplam 35 personel görev yaptı. Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı, günde 3 bin vatandaşa iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Bağlı, "Yaptığımız organizasyonla iftar soframıza gelen bütün vatandaşlara yemek ikramında bulunduk. Ramazan ayı boyunca iftar sofralarımızla vatandaşa hizmet vereceğiz. Günlük ortalama 8 bin 500 YTL masrafımız oluyor. Personelimiz gündüz saatlerinden itibaren çalışmalarını başlayıp iftarda vatandaşlara yemekleri ikram ediyor" dedi.


Belediye sofrasında yemek yiyen vatandaşlar ise, bu hizmetten memnun olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 20:55:05
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 20:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?